r
Nosalty Logó

Harcsapaprikás Marcsisef konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Harcsapaprikás Marcsisef konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A harcsapaprikáshoz

A galuskához

Összesen 1019 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A harcsapaprikáshoz

A galuskához

Összesen 4072 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A harcsapaprikáshoz

A galuskához

Összesen 132 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1251.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    738 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    824 micro
Összesen 1019 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    231.7 g

Zsír

  • Összesen
    124.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5007 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    502 mg
  • Kálcium
    812 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    2416 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1717.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1248 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    238 mg
  • D vitamin:
    918 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    592 micro
  • Kolin:
    979 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    183 micro
  • β-karotin
    2952 micro
  • β-crypt
    526 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3297 micro
Összesen 4072 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    83 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

A harcsapaprikáshoz

A galuskához

Elkészítés

A harcsapaprikáshoz

  1. Az apróra vágott hagymát zsíron megdinszteljük.
  2. Beletesszük az összevágott paprikát, paradicsomot, fokhagymát. Pár percig pirítjuk, majd jöhet az őrölt paprika, só, őrölt bors.
  3. Felöntjük 2 dl vörösborral, és fedő alatt 30 percig pároljuk.
  4. Eközben elkészítjük a nokedli tésztáját, amibe belekeverjük az apróra vágott kaprot, szaggatjuk, kifőzzük, leszűrjük.
  5. 30 perc elteltével az alapba tesszük a halszeleteket, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, keverni nem szabad, csak néha rázogatni, 10 perc főzés után behabarjuk, és összerottyantjuk.
  6. A juhtúrót összekeverjük tejföllel, a galuskára önjük, és átforgatjuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 14207
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 30.

Ajánló

Melegen tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Most szürke harcsából készült ez a paprikás, de főztem már, afrikai harcsából, pontyból, csukából is. Aki nem szeret a szálkákkal babrálni, készítheti halfiléből.

Hozzávalók

A harcsapaprikáshoz

A galuskához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...