Harcsapaprikás Marcsisef konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Marcsisef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
A harcsapaprikáshoz
-
250g hal144 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
A galuskához
Összesen
1019
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
A harcsapaprikáshoz
-
1000g hal576 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
A galuskához
Összesen
4072
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
A harcsapaprikáshoz
-
32.2g hal19 kcal
-
5.8g vöröshagyma2 kcal
-
6.4g paprika1 kcal
-
3.2g paradicsom1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.4g vörösbor5 kcal
-
0.5g sertészsír4 kcal
-
6.4g tejföl13 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
A galuskához
Összesen
132
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 57.9 g
Zsír
-
Összesen 31.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 297 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1251.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 203 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 604 mg
-
Nátrium 193 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 429.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 312 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 230 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 245 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 738 micro
-
β-crypt 132 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 824 micro
Összesen
1019
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 231.7 g
Zsír
-
Összesen 124.8 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5007 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 502 mg
-
Kálcium 812 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 463 mg
-
Foszfor 2416 mg
-
Nátrium 772 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 463.3 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1717.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1248 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 238 mg
-
D vitamin: 918 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 592 micro
-
Kolin: 979 mg
-
Retinol - A vitamin: 624 micro
-
α-karotin 183 micro
-
β-karotin 2952 micro
-
β-crypt 526 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 3297 micro
Összesen
4072
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 83 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
132
kcal
Hozzávalók
A harcsapaprikáshoz
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 db paprika
-
1 db paradicsom
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 ek fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
2 dl vörösbor
-
1 ek sertészsír
-
2 evőkanál finomliszt
A galuskához
Elkészítés
A harcsapaprikáshoz
- Az apróra vágott hagymát zsíron megdinszteljük.
- Beletesszük az összevágott paprikát, paradicsomot, fokhagymát. Pár percig pirítjuk, majd jöhet az őrölt paprika, só, őrölt bors.
- Felöntjük 2 dl vörösborral, és fedő alatt 30 percig pároljuk.
- Eközben elkészítjük a nokedli tésztáját, amibe belekeverjük az apróra vágott kaprot, szaggatjuk, kifőzzük, leszűrjük.
- 30 perc elteltével az alapba tesszük a halszeleteket, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, keverni nem szabad, csak néha rázogatni, 10 perc főzés után behabarjuk, és összerottyantjuk.
- A juhtúrót összekeverjük tejföllel, a galuskára önjük, és átforgatjuk.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 110
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 14207
- Feltöltés dátuma: 2012. május 30.
Ajánló
Melegen tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Marcsisef
217 recept
Most szürke harcsából készült ez a paprikás, de főztem már, afrikai harcsából, pontyból, csukából is. Aki nem szeret a szálkákkal babrálni, készítheti halfiléből.