Harcsapaprikás juhtúrós-kapros galuskával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
Harcsapaprikás
-
150g afrikai harcsa179 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
75g paprika12 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
6 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
11 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
75g víz0 kcal
Juhtúrós-kapros galuska
-
75g juhtúró212 kcal
-
313g tejföl619 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
1862
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
Harcsapaprikás
-
600g afrikai harcsa714 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
300g paprika49 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
23 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
10g halászlékocka44 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
300g víz0 kcal
Juhtúrós-kapros galuska
-
300g juhtúró849 kcal
-
1250g tejföl2475 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
7445
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
Harcsapaprikás
-
13.3g afrikai harcsa16 kcal
-
2g vöröshagyma1 kcal
-
6.6g paradicsom1 kcal
-
6.6g paprika1 kcal
-
2.2g füstölt szalonna14 kcal
-
0.2g fűszerpaprika0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g finomliszt1 kcal
-
0.2g halászlékocka1 kcal
-
4.4g tejföl9 kcal
-
6.6g víz0 kcal
Juhtúrós-kapros galuska
-
6.6g juhtúró19 kcal
-
27.6g tejföl55 kcal
-
4g kapor2 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
3.6g tojás5 kcal
-
11.1g finomliszt40 kcal
-
4.4g víz0 kcal
Összesen
165
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 67.5 g
Zsír
-
Összesen 120.3 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 454 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2269.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 543 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 888 mg
-
Nátrium 600 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 743.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 774 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 298 mg
-
Retinol - A vitamin: 497 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 1079 micro
-
β-crypt 135 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 902 micro
Összesen
1862
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 269.9 g
Zsír
-
Összesen 481.1 g
-
Telített zsírsav 188 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 122 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 1816 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9077.5 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 324 mg
-
Kálcium 2170 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 578 mg
-
Foszfor 3552 mg
-
Nátrium 2401 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 512.5 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 2974.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3095 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 414 mg
-
D vitamin: 173 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 708 micro
-
Kolin: 1193 mg
-
Retinol - A vitamin: 1990 micro
-
α-karotin 402 micro
-
β-karotin 4315 micro
-
β-crypt 540 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 3608 micro
Összesen
7445
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 171 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
Harcsapaprikás
-
60 dkg afrikai harcsa
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 közepes db paradicsom
-
3 közepes db paprika
-
10 dkg füstölt szalonna
-
2 ek fűszerpaprika
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csapott ek finomliszt
-
1 db halászlékocka
-
2 dl tejföl
-
3 dl víz
Juhtúrós-kapros galuska
-
30 dkg juhtúró
-
125 dkg tejföl
-
1 csokor kapor
-
fehér bors ízlés szerint
-
3 db tojás
-
50 dkg finomliszt
-
2 dl víz
Elkészítés
Harcsapaprikás
- Kockázzuk fel a harcsát, adjuk hozzá a fűszerpaprikát, kis borsot és az átnyomott fokhagymát, majd tegyük félre, amíg a többi alapanyaggal dolgozunk. (Ha nagyon elő akarunk készülni, akár előző este is elkészíthetjük, és hűtőben tárolhatjuk így.)
- Forraljunk vizet a halászlékockának, majd tegyük félre, amíg nem lesz szükség rá.
- Pirítsuk zsírjára az apró kockára vágott szalonnát, majd tegyük félre azt egy hőálló edényben. A zsíron pirítsuk meg az apróra felvágott hagymát, majd hozzáadhatjuk a szintén apró kockára vágott paprikát és paradicsomot.
- Ha egészen jó lecsós, adjuk hozzá a harcsát, és várjuk meg, amíg fehér lesz a húsa. Ezután szórjuk meg liszttel, és öntsük fel a halászlével. (Ha nem elég ízletes, morzsoljunk még bele egy fél vagy egész halászlékockát, esetleg pirosaranyat.)
- Forraljuk össze, és adjunk hozzá ízlés szerint tejfölt.
Juhtúrós-kapros galuska
- Készítsünk galuskát 3 tojásból és 0,5 kg lisztből, langyos víz hozzáadásával. Szaggassuk bele sós, kissé étolajos vízbe, főzzük ki, majd szűrjük le. (A galuskát csak enyhén vagy egyáltalán ne sózzuk, mert a juhtúró úgyis sós lesz.)
- Tegyük egy serpenyő aljára a kipirított szalonnakockákat, a villával áttört túrót és a tejfölt. Lassú tűzön, keverés mellett kezdjük el melegíteni, majd adjuk hozzá a kaprot, és a fehérborsból egy keveset.
- Ha szép, csomómentes a kapros-túrós szószunk, adjuk hozzá a galuskát, és keverjük el jó alaposan.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 29
- 7 napos nézettség: 92
- Össznézettség: 13670
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 14.
Ajánló
Nagyszerű nyári étel, hiszen ilyenkor frissen kaphatunk hozzá paradicsomot, paprikát, kaprot, és ha van egy horgász a családban, még akár harcsát is!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nyár úgy nem telik el nálunk, hogy ne készíteném el ezt az ételt. A férjem többször is evett étteremben, de mióta ezt megkóstolta, azt mondja, nincsen párja! :-)