r
Nosalty Logó

Lusta asszony "töltött káposztája"

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hering András
Lusta asszony "töltött káposztája"
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A káposztás alaphoz:

A "töltelékhez":

A tálaláshoz:

Összesen 671 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A káposztás alaphoz:

A "töltelékhez":

A tálaláshoz:

Összesen 4021 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A káposztás alaphoz:

A "töltelékhez":

A tálaláshoz:

Összesen 154 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2475.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    1880 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    802 micro
Összesen 671 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.2 g

Zsír

  • Összesen
    253.2 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    717 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14851.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    898 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    2028 mg
  • Nátrium
    11278 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1636 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    696 micro
  • Kolin:
    688 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    2226 micro
  • β-crypt
    501 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4810 micro
Összesen 4021 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A káposztás alaphoz:

A "töltelékhez":

A tálaláshoz:

Elkészítés

A káposztás alaphoz:

  1. Ha a savanyú káposzta túl savanyú, mossuk át hideg vízzel, majd csavarjuk ki, és ha túl hosszú szálú, vágjuk kisebb darabokra.
  2. Egy nagy lábasban olvasszuk ki a zsírt vagy a szalonnát, és pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát, üvegesre. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pár másodpercig pirítsuk.
  3. Húzzuk le a lábost a hőforrásról, szórjuk meg pirospaprikával, majd azonnal adjuk hozzá a savanyú káposztát. Keverjük össze, fűszerezzük köménnyel, babérlevéllel, sóval és borssal. Ezután rakjuk bele a karikára vágott kolbászt és/vagy a szeletekre vágott füstölt/főtt császárszallonát. Öntsünk rá annyi alaplevet vagy vizet, hogy ellepje, majd kezdjük el lassan főzni alacsony hőfokon.

A "töltelékhez":

  1. Egy tálban keverjük össze a darált húst, a megmosott és lecsepegtetett rizst, a zúzott fokhagymát, a tojást, valamint ízlés szerint sót és borsot. Adhatunk hozzá szárított zöldfűszereket is: majorannát, petrezselymet vagy lestyánt. Alaposan dolgozzuk össze, hogy homogén masszát kapjunk.
  2. Nedves kézzel formázzunk diónyi vagy kisebb tojás méretű gombócokat a húsmasszából.
  3. Amikor a káposztás alap már forr, helyezzük bele óvatosan a húsgombócokat. Ügyeljünk arra, hogy ne sérüljenek meg.
  4. Csökkentsük a hőfokot, és fedő alatt főzzük kb. 40-50 percig, amíg a rizs megpuhul a gombócokban, és az ízek összeérnek. Ha szükséges, közben pótoljuk a folyadékot.

A tálaláshoz:

  1. A haraszt nélküli töltött káposztát tejföllel meglocsolva, friss kenyérrel kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 45
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 25
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 30.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek

Receptjellemzők

Lusta asszony "töltött káposztája"
Hering András 186 recept

A lusta asszony vagy más néven haraszt nélküli "töltött káposzta" egy olyan változat, ahol elhagyjuk a káposztalevelekbe töltést, és a töltelék egyszerűen belefő a káposztás alapba. Ez gyorsabb elkészítést tesz lehetővé, de megőrzi az étel klasszikus és jellegzetes ízvilágát. Ha szeretnéd, füstölt hússal, kolbásszal vagy füstölt csonttal is gazdagíthatod az ízét. Ha pedig krémesebb állagot szeretnél, a tejfölt akár bele is keverheted az ételbe a főzés végén.

Hozzávalók

A káposztás alaphoz:

A "töltelékhez":

A tálaláshoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...