Hangyaboly torta Iluska konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 21% Zsír
Piskóta tészta
-
55g tojás69 kcal
-
68g cukor261 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
25g víz0 kcal
-
68g finomliszt246 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0 kcal
-
25g rum58 kcal
Krém
-
50g csokoládé273 kcal
-
63g tej35 kcal
-
8g rétesliszt27 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
Összesen
1744
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 21% Zsír
Piskóta tészta
-
220g tojás277 kcal
-
270g cukor1045 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
100g víz0 kcal
-
270g finomliszt983 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0 kcal
-
100g rum231 kcal
Krém
-
200g csokoládé1092 kcal
-
250g tej140 kcal
-
30g rétesliszt109 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
Összesen
6971
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 21% Zsír
Piskóta tészta
-
11.1g tojás14 kcal
-
13.7g cukor53 kcal
-
4.3g napraforgó olaj38 kcal
-
5.1g víz0 kcal
-
13.7g finomliszt50 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
5.1g rum12 kcal
Krém
-
10.1g csokoládé55 kcal
-
12.6g tej7 kcal
-
1.5g rétesliszt6 kcal
-
10.1g margarin73 kcal
-
10.1g cukor39 kcal
-
2g tojássárgája7 kcal
Összesen
354
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 86.5 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 293 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1511.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 375 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 620 mg
-
Nátrium 358 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 209.6 g
-
Cukor 144 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 101.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 526 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 499 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 327 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 382 micro
Összesen
1744
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.2 g
Zsír
-
Összesen 345.9 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 148 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 88 g
-
Koleszterin 1170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6044.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 1499 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 395 mg
-
Foszfor 2480 mg
-
Nátrium 1434 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 838.3 g
-
Cukor 577 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 406.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2104 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 57 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 246 micro
-
K vitamin: 209 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 229 micro
-
Kolin: 953 mg
-
Retinol - A vitamin: 1994 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 1307 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1527 micro
Összesen
6971
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.4 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
354
kcal
Hozzávalók
Piskóta tészta
-
4 db tojás
-
27 dkg cukor
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 dl víz
-
27 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
1 dl rum
Krém
-
20 dkg csokoládé
-
2.5 dl tej
-
2 evőkanál rétesliszt
-
20 dkg margarin
-
20 dkg cukor
-
2 db tojássárgája
Elkészítés
Piskóta tészta
- A piskótához a 4 tojássárgáját, a cukrot, az olajat, a meleg vizet összekeverjük.
- A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk.
- A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
- Zsírozott, lisztezett gáztepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.
- Elkészítjük a krémet. Lereszeljük a csokoládét. A tejet felfőzzük a rétesliszttel. A margarint, a porcukrot és tojássárgáját habosra keverjük, beleszórunk 15 dkg csokoládét, és a tejes masszával összekeverjük. Kevés krémet hagyunk a torta bevonására.
- A megsült tésztát kis négyzetekre vagdossuk (1x1 cm-re), és rálocsoljuk a rumot.
- Folpackkal kibélelünk egy kör alakú tálat, majd teszünk szorosan az apró kockákból egy sort bele, kenünk rá krémet, majd ismét egy sor tészta jön, erre krém, amíg el nem fogy. A formába rétegezett tésztát lenyomatjuk egy olyan nagyságú tárggyal, mint amekkora az edény.
- 5-6 óra múlva vagy másnap kiborítjuk a formából.
- A félgömb alakú tortát bevonjuk a maradék krémmel. Hangya utakat húzunk rá, és megszórjuk a fennmaradó reszelt csokoládéval.
- Vizes késsel szeleteljük, jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 11673
- Feltöltés dátuma: 2013. október 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Iluska
1103 recept
Nagyon mutatós, finom, könnyen szeletelhető desszert.