r
Nosalty Logó

Hangyaboly torta Iluska konyhájából

Iluska
Hangyaboly torta Iluska konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta tészta

Krém

1744
Kalória
19.8g
Fehérje
209.6g
Szénhidrát
86.5g
Zsír
101.5g
Víz
292.5g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
144.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta tészta

Krém

Összesen 1744 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta tészta

Krém

Összesen 6971 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta tészta

Krém

Összesen 354 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    86.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1511.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    209.6 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    101.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 1744 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    345.9 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    1170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6044.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1499 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    2480 mg
  • Nátrium
    1434 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    838.3 g
  • Cukor
    577 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    406.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    953 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1994 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1307 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1527 micro
Összesen 6971 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 354 kcal

Elkészítés

Piskóta tészta

  1. A piskótához a 4 tojássárgáját, a cukrot, az olajat, a meleg vizet összekeverjük.
  2. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk.
  3. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
  4. Zsírozott, lisztezett gáztepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.
  5. Elkészítjük a krémet. Lereszeljük a csokoládét. A tejet felfőzzük a rétesliszttel. A margarint, a porcukrot és tojássárgáját habosra keverjük, beleszórunk 15 dkg csokoládét, és a tejes masszával összekeverjük. Kevés krémet hagyunk a torta bevonására.
  6. A megsült tésztát kis négyzetekre vagdossuk (1x1 cm-re), és rálocsoljuk a rumot.
  7. Folpackkal kibélelünk egy kör alakú tálat, majd teszünk szorosan az apró kockákból egy sort bele, kenünk rá krémet, majd ismét egy sor tészta jön, erre krém, amíg el nem fogy. A formába rétegezett tésztát lenyomatjuk egy olyan nagyságú tárggyal, mint amekkora az edény.
  8. 5-6 óra múlva vagy másnap kiborítjuk a formából.
  9. A félgömb alakú tortát bevonjuk a maradék krémmel. Hangya utakat húzunk rá, és megszórjuk a fennmaradó reszelt csokoládéval.
  10. Vizes késsel szeleteljük, jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon mutatós, finom, könnyen szeletelhető desszert.

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...