r
Nosalty Logó

Hamis vadas ahogy Etu készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Etuuu
Hamis vadas ahogy Etu készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A vadashoz

A habaráshoz

Összesen 544 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A vadashoz

A habaráshoz

Összesen 2178 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A vadashoz

A habaráshoz

Összesen 109 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1149.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    670 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4437 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 544 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    246.6 g

Zsír

  • Összesen
    90 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    819 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4596.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    2678 mg
  • Nátrium
    887 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1459.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2061 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    109 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    936 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17746 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    591 micro
Összesen 2178 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    380 micro
  • β-karotin
    909 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

A vadashoz

A habaráshoz

Elkészítés

A vadashoz

  1. A húst csíkokra vágjuk. A hagymát olajon megdinszteljük.
  2. Belerakjuk a húst, kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sót, borsot, babérlevelet, fokhagymát lereszelve és 1 ek pirospaprikát.
  3. Felengedjük annyi vízzel, hogy az ellepje húst.
  4. Ezután belerakjuk a gombát és a répát (felkockázva).
  5. Készre főzzük, mikor kész, akkor kivesszük a babérleveleket.
  6. Hozzáadjuk a mustár. A lisztet a tejföllel csomó mentesre keverjük, és szép lassan hozzáadjuk a húshoz, és összefőzzük még egy kicsit. Ekkor még lehet ízesíteni, mert a tejföl enyhít az ízeken.
  7. Ha elkészült, penne tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 17609
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Apukám mindig mondogatta, hogy úgy megenne egy kis vadast. De mivel a vadhús drága, ezért csirkéből készült. De nagyon örült és nagyon ízlett neki.

Hozzávalók

A vadashoz

A habaráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...