r
Nosalty Logó

Hamis marcipán kocka 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hamis marcipán kocka 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1529 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6108 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 345 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    97.7 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1609.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    632 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.5 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    740 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    727 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 1529 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.9 g

Zsír

  • Összesen
    390.8 g
  • Telített zsírsav
    228 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1569 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6439.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1765 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    2529 mg
  • Nátrium
    1517 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    590.1 g
  • Cukor
    367 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2961 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2908 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    637 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1036 micro
Összesen 6108 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. 10 dkg porcukrot kikeverünk 10 dkg vajjal, a tejföllel, a tojássárgákkal. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, kakaót és a tojások keményre vert habját.
  2. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A krémhez a tejet felforraljuk, hozzáadjuk a darát és a cukrot, és kevergetve sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, belekeverjük a puha vajat és a mandulaaromát.A kihűlt krémet a tésztára kenjük.
  4. Végül a tortabevonót felolvasztjuk, elkeverjük a vajjal, és bevonjuk vele a kissé már megdermedt krémes réteget.
  5. A tetejét megszórjuk szeletelt mandulával.
  6. Ha kicsit megdermedt a csoki, felszeleteljük, mert utána törik!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 242
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 23313
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy konyhamagazinban találtam ezt a finomságot, ami elsőre rögtön levett a lábamról. A család rendszeresen kéri alkalmakra, mert igazi marcipán íze van. Vigyázat, igen hamar elfogy :-).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...