Hamis macaron citromos-kókuszos krémmel, sóskaramell-öntettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pöti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
9g finomliszt32 kcal
-
14 kcal
-
6g tojásfehérje3 kcal
-
28g cukor106 kcal
-
8g víz0 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Citromos kókuszkrém
-
2g citromhéj1 kcal
-
15g citromlé3 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
13g kókuszreszelék83 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Sós karamell
-
25g cukor97 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
15g főzőtejszín20 kcal
-
1g só0 kcal
Összeállítás
Összesen
692
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
35g finomliszt127 kcal
-
57 kcal
-
25g tojásfehérje13 kcal
-
110g cukor426 kcal
-
30g víz0 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Citromos kókuszkrém
-
9g citromhéj4 kcal
-
60g citromlé13 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
75g vaj538 kcal
-
50g kókuszreszelék330 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Sós karamell
-
100g cukor387 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
60g főzőtejszín79 kcal
-
3g só0 kcal
Összeállítás
Összesen
2769
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
4.1g finomliszt15 kcal
-
1.7g étkezési keményítő7 kcal
-
2.9g tojásfehérje2 kcal
-
12.8g cukor50 kcal
-
3.5g víz0 kcal
-
9.3g tojásfehérje5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Citromos kókuszkrém
-
1g citromhéj0 kcal
-
7g citromlé2 kcal
-
9.6g tojás12 kcal
-
8.7g cukor34 kcal
-
8.7g vaj63 kcal
-
5.8g kókuszreszelék38 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Sós karamell
-
11.6g cukor45 kcal
-
5.8g vaj42 kcal
-
7g főzőtejszín9 kcal
-
0.3g só0 kcal
Összeállítás
Összesen
324
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 37 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 564.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 379 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.7 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 78.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 257 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 253 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
692
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.9 g
Zsír
-
Összesen 148.2 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 560 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2258 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 395 mg
-
Nátrium 1516 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 346.7 g
-
Cukor 294 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 315.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1030 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 268 mg
-
Retinol - A vitamin: 1012 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 212 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 382 micro
Összesen
2769
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.3 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
324
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
35 g finomliszt
-
15 g étkezési keményítő
-
25 g tojásfehérje
-
110 g cukor
-
30 ml víz
-
2 db tojásfehérje
-
1 csipet só
-
1 teáskanál ecet
-
3 csepp ételfesték
Citromos kókuszkrém
-
1.5 citromból nyert citromhéj
-
1.5 citromból nyert citromlé
-
1.5 db tojás
-
7.5 dkg cukor
-
7.5 dkg vaj
-
5 dkg kókuszreszelék
Sós karamell
-
100 g cukor
-
50 g vaj
-
60 ml főzőtejszín
-
0.5 teáskanál só
Összeállítás
Elkészítés
Tészta
- A lisztet, étkezési keményítőt lemérjük, majd mozsárban 3 percig keverjük. A lisztes keveréket átszitáljuk egy edénybe. Hozzáütjük a 25 g tojásfehérjét, és egy linzertészta állagú tésztát kapunk, majd félrerakjuk.
- A cukrot a vízzel felrakjuk cukorszirupnak és közben elkezdjük a két tojásfehérjét felverni. Amikor van tartása, de még nem kemény, hozzáadjuk az ecetet és a sót, majd teljes kemény habbá verjük. A hab felverése után, ha már buborékozik a cukorszirup, vékony sugárban hozzácsurgatjuk a fehérjéhez. Majd addig verjük a habot, amíg az edény fala ki nem hűl. Ha kihűlt, hozzákeverjük még az ételfestéket.
- A tésztához hozzákeverjük a hab negyedét. Egy teljesen egynemű, folyósabb tésztát kapunk. Majd lassú mozdulatokkal hozzákeverjük a többi habot.
- Sütőpapírral kibélelünk két nagyobb tepsit. A papírra 5 cm átmérőjű pohár segítségével köröket rajzolunk ceruzával. Nálam egy tepsire 20 karika fér ki. Majd ha befejeztük a karikák rajzolgatását, egy habzsákba töltjük a tésztamasszát (nagyobb kör alakú fejjel), majd elkezdjük kiadagolni a tésztát (kis keksz formákat, amik kisebbek a rajzolt körnél, mivel meg fognak duzzadni). Ha végeztünk az első tepsivel, nekiütögetjük az asztalnak a tepsit, hogy a felesleges buborékok távozzanak a tésztából. Majd félretesszük 1 órára pihenni. Ezt megcsináljuk a másik tepsivel is, és azt is pihentetjük 1 órát.
- 1 óra letelte előtt 15 perccel bekapcsoljuk a sütőt 150 °C-ra légkeverésre. Ha letelt az 1 óra, betesszük az első tepsit 13 percre. Nálam ez az idő elegendő arra, hogy kiszáradjon, de minden sütő más, így ha muszáj, 1-2 percig tovább lehet sütni. Ha lejárt az idő, hagyjuk kihűlni, és az összeállításig tegyük fémdobozba. Ezt végezzük el a második tepsivel is.
Citromos kókuszkrém
- A citromokat megmossuk, szárazra töröljük, és óvatosan lereszeljük úgy, hogy a fehér részek ne kerüljenek a héjhoz. Ezután a megpucolt citromokat kifacsarjuk.
- A citromléhez hozzáadjuk a cukrot és a villával felvert tojásokat, majd vízgőz felett habverővel addig keverjük folyamatosan, amíg elkezd besűrűsödni. Félrehúzzuk, és hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, valamint a lereszelt citromhéjat, illetve a kókuszreszeléket. Ha kihűlt, hozzákeverjük a málnás ételfestéket. Összekeverjük, majd habzsákba töltjük.
Sós karamell
- A karamell hozzávalóit kimérjük.
- Egy magas falú teflonedénybe beleöntjük a cukrot, és elkezdjük melegíteni. Cukrot olvasztás közben néha kavarjuk meg.
- Amint elolvadt az összes cukor, a felkockázott vajat hozzáöntjük, és addig keverjük, míg a megolvadt cukor teljesen felveszi a vajat. Majd hozzákeverjük a tejszínt. Amint felvette a tejszínt is és kisimult a massza, beleöntjük a sót. Elkeverjük, és egy hőálló üvegedénybe öntjük, és hagyjuk kihűlni.
Összeállítás
- Ha minden összetevővel elkészültünk, összeállíthatjuk a mennyei falatkákat.
- Kivesszük a dobozból a kalapkákat. Mindegyik kalap alja felfelé nézzen. A krémet vigyük föl a habzsák segítségével a kalap egyik felére, majd helyezzünk rá egy méretben hasonló nagyságú, másik kalapot. Majd az összeállított hamis macaront belemártjuk a kihűlt karamellszószba, vagy ha az ízlés úgy tarja, csak beletunkoljuk. Majd ezt a lépést megismételjük az összes kalappal, amíg el nem fogynak.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 26 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5523
- Feltöltés dátuma: 2019. április 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Pöti
3 recept
Imádok kísérletezni, és addig csinálok valamit, amíg nem sikerül maximálisan!