r
Nosalty Logó

Hamis macaron citromos-kókuszos krémmel, sóskaramell-öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pöti
Hamis macaron citromos-kókuszos krémmel, sóskaramell-öntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Citromos kókuszkrém

Sós karamell

Összeállítás

Összesen 692 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Citromos kókuszkrém

Sós karamell

Összeállítás

Összesen 2769 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Citromos kókuszkrém

Sós karamell

Összeállítás

Összesen 324 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 692 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    148.2 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2258 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    1516 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.7 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1030 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1012 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 2769 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

Tészta

Citromos kókuszkrém

Sós karamell

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, étkezési keményítőt lemérjük, majd mozsárban 3 percig keverjük. A lisztes keveréket átszitáljuk egy edénybe. Hozzáütjük a 25 g tojásfehérjét, és egy linzertészta állagú tésztát kapunk, majd félrerakjuk.
  2. A cukrot a vízzel felrakjuk cukorszirupnak és közben elkezdjük a két tojásfehérjét felverni. Amikor van tartása, de még nem kemény, hozzáadjuk az ecetet és a sót, majd teljes kemény habbá verjük. A hab felverése után, ha már buborékozik a cukorszirup, vékony sugárban hozzácsurgatjuk a fehérjéhez. Majd addig verjük a habot, amíg az edény fala ki nem hűl. Ha kihűlt, hozzákeverjük még az ételfestéket.
  3. A tésztához hozzákeverjük a hab negyedét. Egy teljesen egynemű, folyósabb tésztát kapunk. Majd lassú mozdulatokkal hozzákeverjük a többi habot.
  4. Sütőpapírral kibélelünk két nagyobb tepsit. A papírra 5 cm átmérőjű pohár segítségével köröket rajzolunk ceruzával. Nálam egy tepsire 20 karika fér ki. Majd ha befejeztük a karikák rajzolgatását, egy habzsákba töltjük a tésztamasszát (nagyobb kör alakú fejjel), majd elkezdjük kiadagolni a tésztát (kis keksz formákat, amik kisebbek a rajzolt körnél, mivel meg fognak duzzadni). Ha végeztünk az első tepsivel, nekiütögetjük az asztalnak a tepsit, hogy a felesleges buborékok távozzanak a tésztából. Majd félretesszük 1 órára pihenni. Ezt megcsináljuk a másik tepsivel is, és azt is pihentetjük 1 órát.
  5. 1 óra letelte előtt 15 perccel bekapcsoljuk a sütőt 150 °C-ra légkeverésre. Ha letelt az 1 óra, betesszük az első tepsit 13 percre. Nálam ez az idő elegendő arra, hogy kiszáradjon, de minden sütő más, így ha muszáj, 1-2 percig tovább lehet sütni. Ha lejárt az idő, hagyjuk kihűlni, és az összeállításig tegyük fémdobozba. Ezt végezzük el a második tepsivel is.

Citromos kókuszkrém

  1. A citromokat megmossuk, szárazra töröljük, és óvatosan lereszeljük úgy, hogy a fehér részek ne kerüljenek a héjhoz. Ezután a megpucolt citromokat kifacsarjuk.
  2. A citromléhez hozzáadjuk a cukrot és a villával felvert tojásokat, majd vízgőz felett habverővel addig keverjük folyamatosan, amíg elkezd besűrűsödni. Félrehúzzuk, és hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, valamint a lereszelt citromhéjat, illetve a kókuszreszeléket. Ha kihűlt, hozzákeverjük a málnás ételfestéket. Összekeverjük, majd habzsákba töltjük.

Sós karamell

  1. A karamell hozzávalóit kimérjük.
  2. Egy magas falú teflonedénybe beleöntjük a cukrot, és elkezdjük melegíteni. Cukrot olvasztás közben néha kavarjuk meg.
  3. Amint elolvadt az összes cukor, a felkockázott vajat hozzáöntjük, és addig keverjük, míg a megolvadt cukor teljesen felveszi a vajat. Majd hozzákeverjük a tejszínt. Amint felvette a tejszínt is és kisimult a massza, beleöntjük a sót. Elkeverjük, és egy hőálló üvegedénybe öntjük, és hagyjuk kihűlni.

Összeállítás

  1. Ha minden összetevővel elkészültünk, összeállíthatjuk a mennyei falatkákat.
  2. Kivesszük a dobozból a kalapkákat. Mindegyik kalap alja felfelé nézzen. A krémet vigyük föl a habzsák segítségével a kalap egyik felére, majd helyezzünk rá egy méretben hasonló nagyságú, másik kalapot. Majd az összeállított hamis macaront belemártjuk a kihűlt karamellszószba, vagy ha az ízlés úgy tarja, csak beletunkoljuk. Majd ezt a lépést megismételjük az összes kalappal, amíg el nem fogynak.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 26 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5523
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádok kísérletezni, és addig csinálok valamit, amíg nem sikerül maximálisan!

Hozzávalók

Tészta

Citromos kókuszkrém

Sós karamell

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...