Hamis bruschetta biscottiból Lakatos Márktól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
A “bruschettához”:
-
50g cukor194 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
6g pálinka14 kcal
-
3g mandulaaroma0 kcal
-
0 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
30g mandula177 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A feltéthez:
-
2g narancshéj1 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
30 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
38g campari126 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
1310
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
A “bruschettához”:
-
200g cukor774 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
24g pálinka55 kcal
-
10g mandulaaroma0 kcal
-
0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
120g mandula708 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0g só0 kcal
A feltéthez:
-
6g narancshéj6 kcal
-
1040g narancs357 kcal
-
120 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
150g campari504 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
5244
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
A “bruschettához”:
-
8.5g cukor33 kcal
-
5.1g vaj37 kcal
-
1g pálinka2 kcal
-
0.4g mandulaaroma0 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
5.1g mandula30 kcal
-
17.1g finomliszt62 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A feltéthez:
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
44.4g narancs15 kcal
-
2.1g aszalt gyümölcsök5 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
6.4g campari22 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
223
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.7 g
Zsír
-
Összesen 44.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 200 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1011.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 253 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 444 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 193.1 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 231 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 289 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 259 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 233 micro
-
β-crypt 235 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 464 micro
Összesen
1310
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.7 g
Zsír
-
Összesen 179.6 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 798 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4045.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 191 mg
-
Kálcium 1013 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 533 mg
-
Foszfor 1775 mg
-
Nátrium 503 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 772.3 g
-
Cukor 404 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 924.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1157 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 412 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 466 micro
-
Kolin: 623 mg
-
Retinol - A vitamin: 1038 micro
-
α-karotin 112 micro
-
β-karotin 930 micro
-
β-crypt 940 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1857 micro
Összesen
5244
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
223
kcal
Hozzávalók
A “bruschettához”:
-
20 dkg cukor
-
12 dkg vaj
-
3 ek pálinka
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
3 db tojás
-
40 dkg finomliszt
-
1.5 tk sütőpor
-
1 csipet só
A feltéthez:
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
5 dkg cukor
-
1.5 dl campari
Elkészítés
A “bruschettához”:
- Keverd össze a cukrot, az olvasztott vajat, a pálinkát, a mandula- és a vaníliakivonatot. Add hozzá a durvára vágott pirított mandulát, majd a tojásokat is, és alaposan keverd össze.
- A lisztet, a sütőport és a sót egy külön tálban keverd el, majd add a nedves hozzávalókhoz, és csak addig keverd, míg összeáll. Tedd hűtőbe legalább fél órára.
- Melegítsd elő a sütőt 175ºC-ra. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, és vizes kézzel formázz két hosszúkás bucit a tésztából a tepsin. Süsd 25-30 percig, amíg aranybarna nem lesz a széle. Azonnal tedd rácsra hűlni, majd 15 perc után szeleteld fel, és a szeleteket tedd vissza a sütőbe a tepsin újabb 15 percre, míg megszikkadnak, és enyhén aranybarnásak nem lesznek. Mindenképpen rácson hűtsd ki.
- Miközben sül a biscotti, elkészítheted a szószt, ami egy kesernyés, darabos lekvárra emlékeztet inkább. Ehhez a filézett narancsokat a narancshéjjal az áfonyával és a cukorral együtt tedd fel egy lábosba főni. Amikor már levet engedett, öntsd fel a Camparival, majd közepes lángon bugyogtasd, míg szirupos nem lesz. Ha lehűl, ez még tovább sűrűsödik majd. Még forrón keverd bele a felcsíkozott bazsalikomlevelek 2/3-át, és hagy kihűlni.
- Ha a biscotti is kihűlt és a narancsszósz is legalább szobahőmérsékletű, akkor tálald brushetta szerűen, vagyis a biscottira halmozz a szószból. Díszítésként szórd meg a maradék bazsalikommal.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 412
- Feltöltés dátuma: 2018. december 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Szeretek játszni az ételekkel, elképzelni, mi lenne ha. Ez a kis falatka is ilyen, a klasszikus bruschetta, vagyis a bazsalikomos paradicsom egy pirított, fokhagymás kenyéren most egy szintén klasszikus biscottival és egy pirosas narancs feltéttel éled újjá.