r
Nosalty Logó

Hamis bruschetta biscottiból Lakatos Márktól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hamis bruschetta biscottiból Lakatos Márktól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A “bruschettához”:

A feltéthez:

Összesen 1310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A “bruschettához”:

A feltéthez:

Összesen 5244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A “bruschettához”:

A feltéthez:

Összesen 223 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    231 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    235 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 1310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.7 g

Zsír

  • Összesen
    179.6 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4045.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1013 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    533 mg
  • Foszfor
    1775 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    772.3 g
  • Cukor
    404 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    924.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    412 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1038 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    930 micro
  • β-crypt
    940 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1857 micro
Összesen 5244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

A “bruschettához”:

A feltéthez:

Elkészítés

A “bruschettához”:

  1. Keverd össze a cukrot, az olvasztott vajat, a pálinkát, a mandula- és a vaníliakivonatot. Add hozzá a durvára vágott pirított mandulát, majd a tojásokat is, és alaposan keverd össze.
  2. A lisztet, a sütőport és a sót egy külön tálban keverd el, majd add a nedves hozzávalókhoz, és csak addig keverd, míg összeáll. Tedd hűtőbe legalább fél órára.
  3. Melegítsd elő a sütőt 175ºC-ra. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, és vizes kézzel formázz két hosszúkás bucit a tésztából a tepsin. Süsd 25-30 percig, amíg aranybarna nem lesz a széle. Azonnal tedd rácsra hűlni, majd 15 perc után szeleteld fel, és a szeleteket tedd vissza a sütőbe a tepsin újabb 15 percre, míg megszikkadnak, és enyhén aranybarnásak nem lesznek. Mindenképpen rácson hűtsd ki.
  4. Miközben sül a biscotti, elkészítheted a szószt, ami egy kesernyés, darabos lekvárra emlékeztet inkább. Ehhez a filézett narancsokat a narancshéjjal az áfonyával és a cukorral együtt tedd fel egy lábosba főni. Amikor már levet engedett, öntsd fel a Camparival, majd közepes lángon bugyogtasd, míg szirupos nem lesz. Ha lehűl, ez még tovább sűrűsödik majd. Még forrón keverd bele a felcsíkozott bazsalikomlevelek 2/3-át, és hagy kihűlni.
  5. Ha a biscotti is kihűlt és a narancsszósz is legalább szobahőmérsékletű, akkor tálald brushetta szerűen, vagyis a biscottira halmozz a szószból. Díszítésként szórd meg a maradék bazsalikommal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 411
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretek játszni az ételekkel, elképzelni, mi lenne ha. Ez a kis falatka is ilyen, a klasszikus bruschetta, vagyis a bazsalikomos paradicsom egy pirított, fokhagymás kenyéren most egy szintén klasszikus biscottival és egy pirosas narancs feltéttel éled újjá.

Hozzávalók

A “bruschettához”:

A feltéthez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...