Halva
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
885
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
5315
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 38.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 384.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.3 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 148.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
885
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.1 g
Zsír
-
Összesen 232.3 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 97 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2305 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 438 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 529 mg
-
Foszfor 1158 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 757.7 g
-
Cukor 435 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 892 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 54 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 395 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
5315
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 112 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
259
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy edénybe beletesszük a vizet a fahéjjal, a cukorral, a mézzel és a reszelt citromhéjjal. Felforraljuk, majd kb. 6-8 percig főzzük. Közben egy serpenyőbe az olajhoz adjuk a darát és megpirítjuk óvatosan, folyamatosan kevergetve, le ne égjen. A végén hozzákeverjük a diót is, ill. a szezámot és mazsolát, ha teszünk bele. Ezután a tartalék lángon melegen tartott sziruppal felöntjük, fokozatosan és folyamatosan keverjük, lassú lángon, míg be nem sörösödik, vagy a gríz meg nem dagad.
- Amikor elkészült, letakarjuk, és 10-15 percet pihenni hagyjuk. Egy 24-26 cm-es torta formát kikenünk olajjal, és beleborítjuk, eligazítva benne a masszát, és hagyjuk kihűlni benne, majd óvatosan kiborítjuk belőle egy tálcára. Végezetül a tejet feltesszük melegedni.
- Amikor elérte a kellő hőfokot, beletördeljük a csokit, és hagyjuk, hogy elolvadjon kicsit ősze melegítve, de nem forralva. Miután ez is kész, kicsit hűtjük, miközben tovább sűrűsödik.
- A halva megkoronázásaként, ezt a finom sűrű, csokis masszát a tetejére öntjük. Ezt ízlés szerint tegyük, lehet csak rácsorgatni, egyenletesen bevonni, kanállal hullámosítani, stb.
- Eredetileg a halvát, miután kiborítják, kocka szeletekre bevagdossák (nem vágják át teljesen), kissé széthúzzák, hogy a csoki befolyjon közé, de nekem így jobban tetszett.
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 185
- Tegnapi nézettség: 15
- 7 napos nézettség: 126
- Össznézettség: 85700
- Feltöltés dátuma: 2015. június 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A halva (halvah-חלבה) egyik izraeli változatát hoztam. Üzletekben is kapható arrafelé, csokiszerű kiszerelésben, Barake néven, amelyek közel sem ilyen ízletesek! :) Sok országban ismerik és szeretik, de származását illetően indiai különlegesség.