r
Nosalty Logó

Halpogácsa

Gizi
Halpogácsa
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1528
Kalória
41.6g
Fehérje
103.1g
Szénhidrát
107.1g
Zsír
262.4g
Víz
103.5g
Koleszterin
9.4g
Élelmi rost
7.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1528 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3056 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    107.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1889.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    900 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    262.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    584 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1636 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2340 micro
Összesen 1528 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    214.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3779.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1062 mg
  • Nátrium
    1801 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    206.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    524.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    443 micro
  • K vitamin:
    1168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3272 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4679 micro
Összesen 3056 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 245 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor már megfőtt, leszűrjük, majd néhány másodpercre visszatesszük a tűzre, hogy teljesen leszáradjon (közben kevergetni kell, nehogy leégjen). Ezután krumplinyomón átnyomjuk, vagy villával jól összetörjük.
  2. Az összetört krumplihoz ezután hozzákeverjük a mustárt, a majonézt, az apróra felvágott petrezselyemzöldet, a vékonyra lekarikázott újhagymát, a reszelt citromhéjat és a halat, majd ízlés szerint sózzuk és megszórjuk őrölt borssal. Ezután kézzel alaposan összekeverjük a hozzávalókat, majd négy pogácsát formázunk a masszából.
  3. A megformázott pogácsákat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába óvatosan beleforgatjuk.
  4. Egy serpenyőbe kb. 2 dl olajat hevítünk, majd belehelyezzük a bepanírozott halpogácsákat, és mindkét oldalukat 4-5 percig sütjük, hogy aranybarnára, ropogósra süljenek. Ezután papírtörlőre kiszedjük, és a felesleges olajat leitatjuk a pogácsákról.
  5. Tálaláskor ízlés szerinti salátát kínálhatunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 5 p

Salátával tálalva egy könnyű nyári ebéd vagy éppen vacsora.

További receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...