Halfilé sajtos rétesköntösben
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tubicám
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 14% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
463
kcal
- 14% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
1853
kcal
- 14% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30 g
Zsír
-
Összesen 30.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1076.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 362 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 324 mg
-
Nátrium 287 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 130.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 324 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 111 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 149 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
463
kcal
- 14% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.2 g
Zsír
-
Összesen 120.3 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 538 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4305.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 163 mg
-
Kálcium 1447 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 1295 mg
-
Nátrium 1148 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 523.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1294 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 153 mg
-
D vitamin: 443 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 394 micro
-
Kolin: 301 mg
-
Retinol - A vitamin: 595 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 245 micro
Összesen
1853
kcal
- 14% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 397.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 48.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A halat kiolvasztjuk, és 8 nagyjából egyforma szeletre vágjuk. Sóval, borssal, fokhagymaporral, és ízlés szerint aprított friss kaporral fűszerezzük.
- A halszeleteket pár csepp olajon forró serpenyőben elősütjük, hogy mindkét oldaluk egy picit megpiruljon.
- A réteslapokat ollóval félbevágjuk, hogy 8 darab téglalapot kapjunk. A sajtot lereszeljük.
- Külön tálban a tojást, tejfölt, olajat alaposan elkeverjük. Sóval, borssal, fokhagymaporral és egy egész csokor felaprított kaporral ízesítjük.
- Ecset segítségével megkenjük a réteslapokat a tojásos-tejfölös páccal, a tésztalapok közepére helyezzük a halszeleteket, megszórjuk reszelt sajttal, majd becsomagoljuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a halbatyukat, tetejüket lekenjük a maradék szósszal, és vastagon befedjük sajttal. Előmelegített sütőben, 200 C fokon pirosra sütjük, és melegen tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 44x40
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 879
- Feltöltés dátuma: 2016. január 03.
Ajánló
Könnyű. és mégis laktató fogás. nem csak az ünnepi asztalra. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető étel, így a hétköznapi menübe is kiválóan beilleszthető. Sajtimádóknak (szigorúan) forrón, a sajttól roppanós és olvadósan. nyúlós formában kínálva, mindig ínyenc lakoma.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Tubicám
33 recept
Néhány éve karácsonykor engedélyt kaptam a családtól, hogy a szentesti rántott halszelet mellé improvizáljak valami szokatlant. A hűtőben ott figyelt néhány, baklavából kispórolt réteslap, amit nem hagyhattam kárba veszni. Így született ez a ropogó sajttakaróba bugyolált, omlós halacska. Azóta ez a fogás nálunk hagyománnyá vált, szerves része az ünnepi menünek annyira, hogy a panírozott változat trónfosztottá vált általa.