Halfilé karamellizált hagymával és gombával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Monique
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
A köret elkészítése:
-
150g újkrumpli92 kcal
-
38g cheddar sajt151 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
25g tej14 kcal
-
0g só0 kcal
A hal grillezése:
-
200g tőkehalfilé164 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
A hagymás alap készítése:
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
25g póréhagyma7 kcal
-
125g gomba27 kcal
-
9g rozmaring11 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
0g vörösborecet0 kcal
-
1g nádcukor5 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
657
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
A köret elkészítése:
-
600g újkrumpli370 kcal
-
150g cheddar sajt605 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g só0 kcal
A hal grillezése:
-
800g tőkehalfilé656 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
A hagymás alap készítése:
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
500g gomba107 kcal
-
35g rozmaring46 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
0g vörösborecet0 kcal
-
5g nádcukor19 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2636
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
A köret elkészítése:
-
21.8g újkrumpli13 kcal
-
5.4g cheddar sajt22 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
3.6g tej2 kcal
-
0g só0 kcal
A hal grillezése:
-
29g tőkehalfilé24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
A hagymás alap készítése:
-
6.5g vöröshagyma2 kcal
-
6.5g lilahagyma2 kcal
-
3.6g póréhagyma1 kcal
-
18.1g gomba4 kcal
-
1.3g rozmaring2 kcal
-
0.3g kakukkfű0 kcal
-
0g vörösborecet0 kcal
-
0.2g nádcukor1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
95
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.5 g
Zsír
-
Összesen 29.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1835 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 412 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 796 mg
-
Nátrium 389 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 475.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 263 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 181 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 228 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 224 micro
Összesen
657
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 214.1 g
Zsír
-
Összesen 118.9 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 600 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7340.1 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 367 mg
-
Kálcium 1649 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 550 mg
-
Foszfor 3185 mg
-
Nátrium 1554 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 182.9 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1903.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1053 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 164 mg
-
D vitamin: 358 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 393 micro
-
Kolin: 725 mg
-
Retinol - A vitamin: 927 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 911 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 898 micro
Összesen
2636
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
A köret elkészítése:
A hal grillezése:
A hagymás alap készítése:
-
2 közepes db vöröshagyma
-
2 közepes db lilahagyma
-
10 dkg póréhagyma
-
5 szál rozmaring
-
3 szál kakukkfű
-
1 teáskanál nádcukor
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A köret elkészítése:
- A krumplikat jól megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk, és feltesszük főni.
- Addig sűrű besamelmártást csinálunk, amihez a reszelt sajt 2/3-át is hozzáadjuk.
- A besamelt kiskanállal a krumplik közepére halmozzuk, és a maradék sajttal megszórjuk. Tepsibe helyezzük, félretesszük.
- A halfiléket sóval, borssal olívaolajon meggrillezzük. Kivesszük a visszamaradt szaftból.
A hal grillezése:
- A hagymákat félkarikákra vágjuk, és a grillezésből visszamaradt szaftra tesszük, fedő nélkül, kevergetve barnára sütjük kb. 20-25 perc alatt. 10 perccel a befejezés előtt hozzáadjuk a többi hozzávalót is.
- A krumplikat előmelegített sütőben szép pirosra sütjük kb. 5-6 perc alatt.
- Tálaláskor a halra adagoljuk a fűszeres karamellizált gombás egyveleget, mellé a krumplikat, aminek a tetején jól mutat egy-egy kis rozmaringszál díszítésként.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6260
- Feltöltés dátuma: 2014. február 05.
Ajánló
Aki nem szereti a halat, az természetesen csirkemellel vagy sertéskarajjal is elkészítheti, azzal is jól működik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Monique
73 recept
Nagy halfogyasztók vagyunk, ezért próbálkozok mindig új köntösbe öltöztetni a halfiléket, hogy ne legyen unalmas. A spájzban volt rengeteg hagyma, krumpli, gombakonzervek, a kertben friss fűszernövények, hát ez sült ki belőle. :)