r
Nosalty Logó

Halcsorba

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
Halcsorba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Alaplé

Leves

Összesen 389 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Alaplé

Leves

Összesen 1553 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Alaplé

Leves

Összesen 69 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1563.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    1019 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    2223 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1258 micro
  • β-karotin
    3224 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3474 micro
  • Lut-zea
    883 micro
Összesen 389 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    174.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    594 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6253.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    4077 mg
  • Nátrium
    1042 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1295.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1420 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    8892 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    669 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    5033 micro
  • β-karotin
    12894 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    13896 micro
  • Lut-zea
    3530 micro
Összesen 1553 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    386 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    560 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Alaplé

Leves

Elkészítés

Alaplé

  1. A halat hideg vízben feltesszük egészben főni, hozzáadjuk a megmosott citromkarikákat, babérlevelet, csokorba kötött zöldfűszereket, hagymát, borsot és ételízesítőt. Forrástól számítva kb. 15-20 percet főzzük, közepes hőfokon.
  2. Lezárjuk a lángot.

Leves

  1. A felaprított sárgarépát, a petrezselymet, az apróra vágott hagymát az olajon egy csipet sóval megdinszteljük, majd ráhintjük a lisztet, összekavarjuk és felengedjük 2-3 dl hideg vízzel.
  2. Hozzáadjuk a paradicsom sűrítményt, a hal alaplevet, kb. fél liternyi mennyiséget, hozzáadjuk a felaprított lestyánt, kaprot. Kis lángon főzzük, belerakjuk a zöldbabot, a borsót. Egy kis őrölt borssal ízesítjük, beletesszük a Bors magicet, ha van.
  3. Ha szükséges utánaízesítünk. Felszeleteljük a halat és beletesszük a forró levesbe. Máris kínáljuk. Lehet mellé tejfölt kínálni. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 2794
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 16.

Ajánló

Egy tk. Bors Magic (korpacibere helyett, ha nincs egy jó marék savanyú káposzta,vagy káposztalé) teszi igazi csorba levessé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Halcsorba
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Csak ajánlani tudom, annyira finom!:-) Nagy adag volt, még két alkalommal készíthető belőle leves

Hozzávalók

Alaplé

Leves

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...