Halcsorba
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
Alaplé
-
375g ponty286 kcal
-
21g citrom3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Leves
-
40g sárgarépa15 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
25g zöldbab7 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
12 kcal
-
6 kcal
-
4g kapor2 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
389
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
Alaplé
-
1500g ponty1143 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Leves
-
160g sárgarépa58 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
100g zöldbab27 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
50 kcal
-
24 kcal
-
14g kapor6 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1553
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
Alaplé
-
65.1g ponty50 kcal
-
3.7g citrom1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
7.4g vöröshagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Leves
-
6.9g sárgarépa3 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
2.2g vöröshagyma1 kcal
-
4.3g zöldbab1 kcal
-
4.3g zöldborsó4 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
2 kcal
-
1 kcal
-
0.6g kapor0 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
69
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 43.7 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1563.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 1019 mg
-
Nátrium 261 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 323.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 355 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 2223 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 1258 micro
-
β-karotin 3224 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 3474 micro
-
Lut-zea 883 micro
Összesen
389
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 174.7 g
Zsír
-
Összesen 60.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 594 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6253.7 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 581 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 397 mg
-
Foszfor 4077 mg
-
Nátrium 1042 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.7 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1295.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1420 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 132 mg
-
D vitamin: 8892 micro
-
K vitamin: 107 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 335 micro
-
Kolin: 669 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 5033 micro
-
β-karotin 12894 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 13896 micro
-
Lut-zea 3530 micro
Összesen
1553
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 386 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 219 micro
-
β-karotin 560 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 603 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
69
kcal
Hozzávalók
Alaplé
-
0.5 db citrom
-
2 db babérlevél
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
5 szem fekete bors
Leves
-
2 db sárgarépa
-
1 szál petrezselyem
-
1 kis fej vöröshagyma
-
10 dkg zöldbab
-
10 dkg zöldborsó
-
1 ek olívaolaj
-
1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
-
2 szál kapor
-
2 szál lestyán
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Alaplé
- A halat hideg vízben feltesszük egészben főni, hozzáadjuk a megmosott citromkarikákat, babérlevelet, csokorba kötött zöldfűszereket, hagymát, borsot és ételízesítőt. Forrástól számítva kb. 15-20 percet főzzük, közepes hőfokon.
- Lezárjuk a lángot.
Leves
- A felaprított sárgarépát, a petrezselymet, az apróra vágott hagymát az olajon egy csipet sóval megdinszteljük, majd ráhintjük a lisztet, összekavarjuk és felengedjük 2-3 dl hideg vízzel.
- Hozzáadjuk a paradicsom sűrítményt, a hal alaplevet, kb. fél liternyi mennyiséget, hozzáadjuk a felaprított lestyánt, kaprot. Kis lángon főzzük, belerakjuk a zöldbabot, a borsót. Egy kis őrölt borssal ízesítjük, beletesszük a Bors magicet, ha van.
- Ha szükséges utánaízesítünk. Felszeleteljük a halat és beletesszük a forró levesbe. Máris kínáljuk. Lehet mellé tejfölt kínálni. Jó étvágyat!
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 2794
- Feltöltés dátuma: 2021. december 16.
Ajánló
Egy tk. Bors Magic (korpacibere helyett, ha nincs egy jó marék savanyú káposzta,vagy káposztalé) teszi igazi csorba levessé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sárika konyhája-Bíró Sára
70 recept
Csak ajánlani tudom, annyira finom!:-) Nagy adag volt, még két alkalommal készíthető belőle leves