r
Nosalty Logó

Halas répakrém

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
SCsaba
Halas répakrém
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 671 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1495.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    1104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1031 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3904 micro
  • β-karotin
    10261 micro
  • β-crypt
    251 micro
  • Likopin
    6854 micro
  • Lut-zea
    598 micro
Összesen 170 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5982.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    687 mg
  • Nátrium
    4415 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    803.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4125 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    333 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    15617 micro
  • β-karotin
    41046 micro
  • β-crypt
    1005 micro
  • Likopin
    27416 micro
  • Lut-zea
    2391 micro
Összesen 671 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    550.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1437 micro
  • β-karotin
    3776 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    2522 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomokat megmossuk, egy sütőpapíros tepsibe rakjuk. A paprikát szeletekre vágjuk, szintén a tepsibe rakjuk. A répát megtisztítjuk, félbevágjuk, és azt is a többivel együtt a tepsibe helyezzük. Kb. 10-15 percig 175 C°-on sütjük. Elképzelhető, hogy a paradicsomot hamarabb ki kell szedni, mert szétnyílik a héjuk.
  2. Közben a szardellát, az olívabogyót, a fokhagymát és a szárított paradicsomot összeturmixoljuk. Bazsalikomot teszünk hozzá ízesítésnek (10-12 levél) és egy lime levét.
  3. Először a sült paradicsomot adjuk hozzá, majd ha megvan a répa, azt is. A paprika héját leszedjük egy csipesszel, és mindent összeturmixolunk. Hűtőbe rakjuk pár órára és kész.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 955
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 06.

Ajánló

Kenyérre, pirítósra tökéletes, illetve húsok mellé is ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Halas répakrém
SCsaba 5 recept

Párom a lányunk miatt nem ehet semmilyen tejtartalmú ételt, így a sajtkrémek és társai kiestek a reggeliből. Azóta mindenféle zöldségkrémmel próbálkozok, hátha valamelyik finom lesz. Erre a receptre azt mondta, hogy isteni finom, olyan, mint az ajvár, csak jobb :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...