r
Nosalty Logó

Halas burger mártással és borsópürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Halas burger mártással és borsópürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A burgerhez

A mártáshoz

A borsópüréhez

Összesen 696 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A burgerhez

A mártáshoz

A borsópüréhez

Összesen 2787 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A burgerhez

A mártáshoz

A borsópüréhez

Összesen 100 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1823.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1520 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    38 micro
  • Lut-zea
    1884 micro
Összesen 696 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    143 g

Zsír

  • Összesen
    119.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7293.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1584 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    1994 mg
  • Nátrium
    3010 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    299.2 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1651.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    860 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    566 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    397 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    594 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    6082 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    150 micro
  • Lut-zea
    7535 micro
Összesen 2787 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

A burgerhez

A mártáshoz

A borsópüréhez

Elkészítés

A burgerhez

  1. Amennyiben a hamburger zsemlét magunk készítjük, kezdjünk azzal. Strawberry (Juci) SOS hamburger zsemléjét javaslom.
  2. Mérjük ki a borsót, hámozzuk meg a burgonyákat, és vágjuk őket kb. fél centi vastag karikákra. Tegyük oda főni a burgonyát egy lábasban (fedő alatt).
  3. Amint megfőtt a burgonya, adjuk hozzá a borsót, ízesítsük borsikafűvel, sóval és borssal. Ne fukarkodjunk a borsikafűvel, isteni ízt ad az ételnek. Miután a zöldségek megfőttek, vegyük le a lábast a lángról, és turmixoljuk péppé a borsót és a burgonyát.
  4. A halat sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg chiliporral, és forgassuk lisztbe.
  5. A zsemléket vágjuk félbe, és pirítsuk meg a belső felüket egy serpenyőben.
  6. Készítsük el a mártást is: turmixoljuk össze valamennyi hozzávalót. A fetával sűríthetjük még ízlés szerint.
  7. Süssük meg a halakat minimális olajban.
  8. Kenjük meg a hamburger mindkét felét a mártással. Tegyük rá a halat, amit akár pici darabokra is tépkedhetünk egy villa segítségével. Tegyünk a halra sajtot, zöldséget ízlés szerint, akár még egy kis szószt is. Majd helyezzük rá a "kalapot" is.
  9. Tálaljuk a borsópürével ízlésesen.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4814
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jamie Oliver 15 perces kajái adták az ötletét ennek a receptnek. Az ő mártása kapribogyóval, uborkával és kötözősalátával készült. Én kicsit egyszerűsítettem a mártáson, de tavasszal majd az ő verzióját is kipróbálom. A borsópüré isteni. Nagyon szeretem az ilyen önmagukban rendkívül egyszerű dolgokat. Az ízek kombinációja a legfontosabb ennél az ételnél. Érdemes saját magunk megsütnünk a hamburger zsemlét is. Én előző este készítettem el, de nem egy nagy művelet, szóval igazán belefér, ha egy kicsit ráérősebb napunk van. Strawberry (Juci) SOS hamburger zsemléjét javaslom. A képen is az látható. Persze látszik rajta, hogy nem egy pék készítette, de annyi baj legyen. Nincs benne adalékanyag, tartósítószer, és még kitudja mennyi mindent megspórolunk még magunknak. Csak egy picit kell több energiát belefektetni a főzésbe. :)

Hozzávalók

A burgerhez

A mártáshoz

A borsópüréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...