r
Nosalty Logó

Hal ropogós bundában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Hal ropogós bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A halhoz

A bundázáshoz és a sütéshez

A körethez

Összesen 1138 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A halhoz

A bundázáshoz és a sütéshez

A körethez

Összesen 3412 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A halhoz

A bundázáshoz és a sütéshez

A körethez

Összesen 185 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3204.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    738 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1094 mg
  • Nátrium
    1113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 1138 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.5 g

Zsír

  • Összesen
    210.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    583 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9614.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    2213 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    586 mg
  • Foszfor
    3283 mg
  • Nátrium
    3339 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1030.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    830 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    771 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    706 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    478 micro
Összesen 3412 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A halhoz

A bundázáshoz és a sütéshez

A körethez

Elkészítés

A halhoz

  1. A halat sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, rácsavarjuk fél citrom levét, és 1-2 óráig a hűtőbe tesszük.
  2. A bunda elkészítéséhez az összes alapanyagot egy késes robotgépbe tesszük, és összedaráljuk, de vigyázzunk, ne legyen túl finom, inkább darabos.
  3. Egy tepsit befújunk olajsprayvel, és belefektetjük a mindkét oldalán a bundába forgatott halfiléket (jó vastagon szórjuk rá). Fóliával letakarva 180 C-os sütőbe tesszük 20 percre, majd a fóliát levéve 2-3 perc alatt grillen megpirítjuk.
  4. A burgonyát egy másik kiolajozott tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzok, megszórjuk kakukkfűvel, beledobáljuk a fokhagymagerezdeket és a szeletelt citromot, lefóliázva 180 fokos sütőbe tesszük fél órára, majd grill alatt 2-3 perc alatt megpirítjuk (nem kell kevergetni, esetleg csak rázogatni). (Spórolásképpen a két ételt egyszerre is betehetjük a sütőbe!)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x32x2
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15009
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hal ropogós bundában
Évi néni 1830 recept

Régen ettünk halat, itt volt az ideje. Nyár végén még egy kis mediterrán hangulat.

Hozzávalók

A halhoz

A bundázáshoz és a sütéshez

A körethez

Címlapról ajánljuk

Ez a 4 tipp segít, hogy a legfrissebb húst tudd...

A legtöbben hentesnél, szuper-, hipermarketben vagy a piacon szerzik be a nyers húst. Kevesek mondhatják el magukról, hogy biztosan mindig friss alapanyag kerül az asztalra állattenyésztő ismerős által vagy éppen azért, mert saját maga foglalkozik állattartással. Mi most abban segítünk, hogy mindig a legfrissebb húst tudd választani a pultból.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...