r
Nosalty Logó

Hajdinadarás lazacgolyó medvehagymás joghurtmártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Baroness konyhája
Hajdinadarás lazacgolyó medvehagymás joghurtmártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A lazacgolyókhoz:

A joghurtmártáshoz:

Összesen 356 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A lazacgolyókhoz:

A joghurtmártáshoz:

Összesen 1423 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A lazacgolyókhoz:

A joghurtmártáshoz:

Összesen 143 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1328 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    445 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1175 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 356 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    118.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5311.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    478 mg
  • Foszfor
    1678 mg
  • Nátrium
    2740 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    610 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    1780 micro
  • K vitamin:
    385 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4702 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    825 micro
Összesen 1423 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

A lazacgolyókhoz:

A joghurtmártáshoz:

Elkészítés

A lazacgolyókhoz:

  1. A lazac bőrét lenyúzzuk. A húsát feldaraboljuk és késes aprítóban a tojással pépesítjük.
  2. Fűszerezzük mozsárban frissen tört zöld és szecsuáni borssal, sóval, szumákkal, zaatarral, apróra vágott snidlinggel.
  3. Hozzákeverünk 3 evőkanál hajdinadarát, és 10 percig pihentetjük.
  4. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, olajsprayvel bespricceljük.
  5. A masszából kisebb golyókat formálunk, amiket a maradék hajdinadarába forgatjuk és a sütőlemezre sorakoztatjuk.
  6. A tetejét is befújjuk olajjal és előmelegített sütőben 190 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt pirosra sütjük. Sütés közben félidőben a golyókat megfordítjuk.

A joghurtmártáshoz:

  1. A joghurt mártáshoz a rózsaborsot mozsárban megtörjük, és a többi hozzávalóval fűszeres szószt készítünk.
  2. Friss vegyes salátával tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 185
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 24.

Ajánló

A szumák savanykás ízvilága és a zaatarban levő pirított szezámmag rendkívül harmonizál a lazac - de bármely hal - ízvilágával is. A vörösboros tengeri só saját készítésű fűszer: 7 dl száraz vörösbort sűrű balzsam állagúra forraltam vissza és kihűlt állapotában 1 kg nagy szemű tengeri sóval összeforgattam és a keveréket sütőben megszárítottam.

Receptkategóriák

Hajdinadarás lazacgolyó medvehagymás joghurtmártással
Baroness konyhája 96 recept

Hozzávalók

A lazacgolyókhoz:

A joghurtmártáshoz:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...