r
Nosalty Logó

Hajdinadarás lazacgolyó medvehagymás joghurtmártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Baroness konyhája
Hajdinadarás lazacgolyó medvehagymás joghurtmártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A lazacgolyókhoz:

A joghurtmártáshoz:

Összesen 356 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A lazacgolyókhoz:

A joghurtmártáshoz:

Összesen 1423 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A lazacgolyókhoz:

A joghurtmártáshoz:

Összesen 143 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1328 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    445 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1175 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 356 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    118.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5311.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    478 mg
  • Foszfor
    1678 mg
  • Nátrium
    2740 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    610 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    1780 micro
  • K vitamin:
    385 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4702 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    825 micro
Összesen 1423 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

A lazacgolyókhoz:

A joghurtmártáshoz:

Elkészítés

A lazacgolyókhoz:

  1. A lazac bőrét lenyúzzuk. A húsát feldaraboljuk és késes aprítóban a tojással pépesítjük.
  2. Fűszerezzük mozsárban frissen tört zöld és szecsuáni borssal, sóval, szumákkal, zaatarral, apróra vágott snidlinggel.
  3. Hozzákeverünk 3 evőkanál hajdinadarát, és 10 percig pihentetjük.
  4. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, olajsprayvel bespricceljük.
  5. A masszából kisebb golyókat formálunk, amiket a maradék hajdinadarába forgatjuk és a sütőlemezre sorakoztatjuk.
  6. A tetejét is befújjuk olajjal és előmelegített sütőben 190 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt pirosra sütjük. Sütés közben félidőben a golyókat megfordítjuk.

A joghurtmártáshoz:

  1. A joghurt mártáshoz a rózsaborsot mozsárban megtörjük, és a többi hozzávalóval fűszeres szószt készítünk.
  2. Friss vegyes salátával tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 178
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 24.

Ajánló

A szumák savanykás ízvilága és a zaatarban levő pirított szezámmag rendkívül harmonizál a lazac - de bármely hal - ízvilágával is. A vörösboros tengeri só saját készítésű fűszer: 7 dl száraz vörösbort sűrű balzsam állagúra forraltam vissza és kihűlt állapotában 1 kg nagy szemű tengeri sóval összeforgattam és a keveréket sütőben megszárítottam.

Receptkategóriák

Hajdinadarás lazacgolyó medvehagymás joghurtmártással
Baroness konyhája 96 recept

Hozzávalók

A lazacgolyókhoz:

A joghurtmártáshoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...