Hajdinadarás lazacgolyó medvehagymás joghurtmártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Baroness konyhája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 15% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
A lazacgolyókhoz:
-
100g lazac127 kcal
-
31g hajdina107 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g szumák0 kcal
-
0g zaatar0 kcal
-
0g zöldbors0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g snidling14 kcal
-
35 kcal
A joghurtmártáshoz:
-
50g görög joghurt52 kcal
-
4 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
356
kcal
- 15% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
A lazacgolyókhoz:
-
400g lazac508 kcal
-
125g hajdina429 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
6g só0 kcal
-
1g szumák0 kcal
-
0g zaatar0 kcal
-
0g zöldbors0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A joghurtmártáshoz:
-
200g görög joghurt206 kcal
-
16 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1423
kcal
- 15% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
A lazacgolyókhoz:
-
40.5g lazac51 kcal
-
12.7g hajdina43 kcal
-
5.6g tojás7 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0.1g szumák0 kcal
-
0g zaatar0 kcal
-
0g zöldbors0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18.2g snidling5 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
A joghurtmártáshoz:
-
20.3g görög joghurt21 kcal
-
0.4g medvehagyma pesto2 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
143
kcal
- 15% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 29.7 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1328 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 419 mg
-
Nátrium 685 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 128.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 445 micro
-
K vitamin: 96 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1175 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 206 micro
Összesen
356
kcal
- 15% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 118.8 g
Zsír
-
Összesen 61.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 364 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5311.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 245 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 478 mg
-
Foszfor 1678 mg
-
Nátrium 2740 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 514.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 610 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 105 mg
-
D vitamin: 1780 micro
-
K vitamin: 385 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 265 micro
-
Kolin: 530 mg
-
Retinol - A vitamin: 217 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4702 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 825 micro
Összesen
1423
kcal
- 15% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 538.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 170 mg
-
Nátrium 278 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 180 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 476 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
A lazacgolyókhoz:
-
400 g lazac
-
1 db tojás
-
1 teáskanál só
-
1 kk szumák
-
1 kk zaatar
-
1 csokor snidling
-
2 ek napraforgó olaj
A joghurtmártáshoz:
-
200 ml görög joghurt
-
1 teáskanál medvehagyma pesto
-
1 teáskanál rózsabors
Elkészítés
A lazacgolyókhoz:
- A lazac bőrét lenyúzzuk. A húsát feldaraboljuk és késes aprítóban a tojással pépesítjük.
- Fűszerezzük mozsárban frissen tört zöld és szecsuáni borssal, sóval, szumákkal, zaatarral, apróra vágott snidlinggel.
- Hozzákeverünk 3 evőkanál hajdinadarát, és 10 percig pihentetjük.
- A tepsit sütőpapírral kibéleljük, olajsprayvel bespricceljük.
- A masszából kisebb golyókat formálunk, amiket a maradék hajdinadarába forgatjuk és a sütőlemezre sorakoztatjuk.
- A tetejét is befújjuk olajjal és előmelegített sütőben 190 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt pirosra sütjük. Sütés közben félidőben a golyókat megfordítjuk.
A joghurtmártáshoz:
- A joghurt mártáshoz a rózsaborsot mozsárban megtörjük, és a többi hozzávalóval fűszeres szószt készítünk.
- Friss vegyes salátával tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 185
- Feltöltés dátuma: 2023. április 24.
Ajánló
A szumák savanykás ízvilága és a zaatarban levő pirított szezámmag rendkívül harmonizál a lazac - de bármely hal - ízvilágával is. A vörösboros tengeri só saját készítésű fűszer: 7 dl száraz vörösbort sűrű balzsam állagúra forraltam vissza és kihűlt állapotában 1 kg nagy szemű tengeri sóval összeforgattam és a keveréket sütőben megszárítottam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Baroness konyhája
96 recept