Medvehagyma pesto
Leírás
A medvehagyma fokhagymára emlékeztető illatú és ízű, vadon termő fűszernövény. A medvehagyma rendkívül egészséges: méregtelenít, csökkenti a vérnyomást, jót tesz az érelmeszesedés ellen, fertőtleníti a gyomrot és serkenti a bélműködést. A konyhában sokféleképpen használható, például készülhet belőle pesto is. A pesto egy Olaszországból származó szószfajta, amely olajos magvak (fenyőmag, dió, mandula, stb.), fűszerek, olívaolaj, esetleg zöldségek, legtöbbször paradicsom, illetve sajtok hozzáadásával készül. A medvehagymás pestot is számos különböző módon elkészíthetjük, illetve ízesíthetjük például bors vagy chili hozzáadásával. A medvehagymás pestot fogyaszthatjuk kenyérrel előételként, mártogatósként, illetve felhasználhatjuk tésztaételek alapanyagaként is.
Mikor vegyem
Medvehagyma leveleket márciustól májusig gyűjthetünk, de a belőle készült pestót egész évben megtalálhatjuk a hipermarketek polcain.
hogyan tároljam
Hűvös helyen, hűtőben.
100g Medvehagyma pesto
fehérjetartalom
7 g
zsírtartalom
7 g
szénhidráttartalom
8 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
980 mg
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
7 g
Zsír
telített zsírsav
7 g
ásványi anyagok
Nátrium
980 mg
szénhidrát
rost
2 g
cukor
7 g
vitaminok