r
Nosalty Logó

Hájas kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mimimama
Hájas kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 986 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7869 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 376 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 986 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.8 g

Zsír

  • Összesen
    378.9 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    568 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4865.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    397 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1574 mg
  • Nátrium
    1936 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    951.9 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    285 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    449 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    729 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    642 micro
Összesen 7869 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert langyos tejben.
  2. A liszthez hozzáadjuk a tojást, olajat, sót, majd a tejes keveréket és jól összedolgozzuk. Szükség szerint tejjel lágyítjuk vagy liszttel keményítjük a tésztát.
  3. Kis pihentetés után 1cm vastagra nyújtuk a tésztát és megkenjük az előre ledarált háj felével-egyenletesen hogy mindenhova jusson, majd kettőbe hajtjuk a tésztát.
  4. 10 perc elteltével megismételjük ezt a maradék hájjal.
  5. További 10 perc múlva pedig már háj nélkül. Minél többször hajtogatjuk,annál rétegesebb lesz. (Ez türelem kérdése, én háromszor szoktam.)
  6. Kinyújtjuk, majd háromszög formákat vágunk belőle, megtöltjük házi baracklekvárral és kifliket sodrunk.
  7. Tojássárgájával megkenjük a tetejüket és előmelegített sütőben15-20 perc alatt készre sütjük.
  8. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 273
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 266
  • Össznézettség: 102032
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mimimama 10 recept

Gyerekkorom illata áradt a konyhából, mikor ezt a kiflit készítettem. Töltelékként sütésálló lekvárt is használhatunk, de az az igazi, mikor a házi gyümölcsíz  kifolyik a kifliből és picit megsül :-). Háj helyett -mert sajnos manapság nehéz beszerezni- használhatunk margarint is. Ilyenkor a margarint lefagyasztva  kell a tésztára reszelni. Ettől is finom réteges lesz Próbáljátok ki és jó étvágyat hozzá mindenkinek!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...