Hájas kifli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mimimama
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
38g sertésháj305 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
1g só0 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
44g tej25 kcal
-
7g tojás9 kcal
A töltelékhez
-
70 kcal
A tetejére
-
3g tojássárgája8 kcal
-
1g porcukor3 kcal
Összesen
986
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
300g sertésháj2436 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
4g só0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
350g tej196 kcal
-
55g tojás69 kcal
A töltelékhez
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
A tetejére
-
20g tojássárgája64 kcal
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
7869
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
47.8g finomliszt174 kcal
-
14.3g sertésháj116 kcal
-
2.4g élesztő3 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
4.1g napraforgó olaj36 kcal
-
16.7g tej9 kcal
-
2.6g tojás3 kcal
A töltelékhez
-
9.6g sárgabaracklekvár27 kcal
A tetejére
-
1g tojássárgája3 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
Összesen
376
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 47.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 608.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 242 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 35.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
986
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 136.8 g
Zsír
-
Összesen 378.9 g
-
Telített zsírsav 116 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 171 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 568 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4865.9 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 397 mg
-
Kálcium 659 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 261 mg
-
Foszfor 1574 mg
-
Nátrium 1936 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 951.9 g
-
Cukor 141 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 285 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 449 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 729 micro
-
Kolin: 493 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 642 micro
Összesen
7869
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
376
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
100 dkg finomliszt
-
30 dkg sertésháj
-
5 dkg élesztő
-
2 ek cukor
-
1 kk só
-
1 dl napraforgó olaj
-
3.5 dl tej
-
1 db tojás
A töltelékhez
A tetejére
-
1 db tojássárgája
-
1 ek porcukor
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert langyos tejben.
- A liszthez hozzáadjuk a tojást, olajat, sót, majd a tejes keveréket és jól összedolgozzuk. Szükség szerint tejjel lágyítjuk vagy liszttel keményítjük a tésztát.
- Kis pihentetés után 1cm vastagra nyújtuk a tésztát és megkenjük az előre ledarált háj felével-egyenletesen hogy mindenhova jusson, majd kettőbe hajtjuk a tésztát.
- 10 perc elteltével megismételjük ezt a maradék hájjal.
- További 10 perc múlva pedig már háj nélkül. Minél többször hajtogatjuk,annál rétegesebb lesz. (Ez türelem kérdése, én háromszor szoktam.)
- Kinyújtjuk, majd háromszög formákat vágunk belőle, megtöltjük házi baracklekvárral és kifliket sodrunk.
- Tojássárgájával megkenjük a tetejüket és előmelegített sütőben15-20 perc alatt készre sütjük.
- Porcukorral meghintve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 273
- Tegnapi nézettség: 34
- 7 napos nézettség: 266
- Össznézettség: 102032
- Feltöltés dátuma: 2010. március 31.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Mimimama
10 recept
Gyerekkorom illata áradt a konyhából, mikor ezt a kiflit készítettem. Töltelékként sütésálló lekvárt is használhatunk, de az az igazi, mikor a házi gyümölcsíz kifolyik a kifliből és picit megsül :-). Háj helyett -mert sajnos manapság nehéz beszerezni- használhatunk margarint is. Ilyenkor a margarint lefagyasztva kell a tésztára reszelni. Ettől is finom réteges lesz Próbáljátok ki és jó étvágyat hozzá mindenkinek!