Hagyományos rakott kel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
167g kelkáposzta36 kcal
-
45 kcal
-
167g darált marhahús237 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1g majoranna1 kcal
-
0 kcal
-
42g alaplé3 kcal
-
33g rizs119 kcal
-
83g tejföl165 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
4 kcal
Összesen
799
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
1000g kelkáposzta216 kcal
-
30g mangalica zsír271 kcal
-
1000g darált marhahús1420 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
3g majoranna8 kcal
-
0 kcal
-
250g alaplé18 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
500g tejföl990 kcal
-
300g trappista sajt1056 kcal
-
26 kcal
Összesen
4799
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
28.6g kelkáposzta6 kcal
-
0.9g mangalica zsír8 kcal
-
28.6g darált marhahús41 kcal
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
7.1g alaplé1 kcal
-
5.7g rizs20 kcal
-
14.3g tejföl28 kcal
-
8.6g trappista sajt30 kcal
-
0.9g sűrített paradicsom1 kcal
Összesen
137
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 55.4 g
Zsír
-
Összesen 44.8 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1957.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 486 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 699 mg
-
Nátrium 572 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 357.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 334 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 193 mg
-
Retinol - A vitamin: 257 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 908 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1534 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
799
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 332.6 g
Zsír
-
Összesen 269.1 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1303 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11746.9 g
-
Cink 54 mg
-
Szelén 427 mg
-
Kálcium 2917 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 674 mg
-
Foszfor 4193 mg
-
Nátrium 3432 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 257.8 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 2146.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2001 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 49 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 276 mg
-
D vitamin: 94 micro
-
K vitamin: 588 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 76 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1288 micro
-
Kolin: 1155 mg
-
Retinol - A vitamin: 1544 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 5447 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 9204 micro
-
Lut-zea 701 micro
Összesen
4799
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 335.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 263 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
137
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
1 közepes fej kelkáposzta
-
2 ek mangalica zsír
-
1 kg darált marhahús
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek őrölt fűszerkömény
-
1 ek majoranna
-
3 ek füstölt pirospaprika
-
250 ml alaplé
-
500 ml tejföl
-
300 g trappista sajt
-
2 ek sűrített paradicsom
Elkészítés
- Első körben elkészítjük a rizst. Egy lábosban zsíron enyhén lepirítjuk, majd sózzuk, és kb. kétszeres mennyiségű vízben készre pároljuk, de nem kell teljesen puhára, mert sülés közben is puhulni fog, ahogy magába szívja a a többi hosszávaló nevességét. Amikor elkészült, félretesszük.
- Ezt követően serpenyőben zsíron lepirítjuk a hagymát és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük köménnyel, majoránnával és pirospaprikával. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és darált húst, jól összepirítjuk, majd felöntjük egy kis alaplével, hogy igazán szaftos-ragus legyen. Kb. 15-20 percig alacsony lángon pároljuk, majd félretesszük.
- Ez idő alatt egy nagy lábosban sós vizet forralunk, és pár percre a gyöngyöző vízbe mártjuk a kelkáposzta leveleit és a zsenge közepét, kettévágva. Ne főzzük szét, csak enyhén blansírozzuk. Miután a levelek megpuhultak, szedjük őket egy jeges vízzel teli tálba. A tejfölt keverjük ki egy kis vizzel, hogy hígabb legyen a rétegezéshez:
- Olajozzunk ki egy hőálló tálat, és kezdjük el a rétegezést: ragu, rizs, káposzta, tejföl és sajt. Ismételjük a rétegezést addig, amíg az alkotóelemek elfogynak, a tetejét pedig tejföllel és reszelt sajttal zárjuk.
- Előmelegített, 180°-os sütőben 35-40 percig süssük, míg a teteje aranybarnára pirul. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd felszelve, jó sok tejföllel a tetején tálaljuk.
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 15
- 7 napos nézettség: 110
- Össznézettség: 3127
- Feltöltés dátuma: 2024. július 09.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
tojásmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
410 recept
A rakott kel egy igazi kényelmi étel: előfőzött zsenge kelkáposzta rétegezve, fűszeres, darált húsos raguval és párolt rizzsel, a rétegek között tejföllel és sajttal megpimpelve. A teteje ropogós, aranybarna, belül pedig szaftos izbomba. Ez a recept a klasszikus magyar ízek házasságáról szól.