r
Nosalty Logó

Hagyományos rakott kel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Hagyományos rakott kel
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 799 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4799 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1957.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    908 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 799 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    332.6 g

Zsír

  • Összesen
    269.1 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11746.9 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    427 mg
  • Kálcium
    2917 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    674 mg
  • Foszfor
    4193 mg
  • Nátrium
    3432 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2146.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2001 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    49 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    588 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1288 micro
  • Kolin:
    1155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1544 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    5447 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    701 micro
Összesen 4799 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    263 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 137 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Elkészítés

  1. Első körben elkészítjük a rizst. Egy lábosban zsíron enyhén lepirítjuk, majd sózzuk, és kb. kétszeres mennyiségű vízben készre pároljuk, de nem kell teljesen puhára, mert sülés közben is puhulni fog, ahogy magába szívja a a többi hosszávaló nevességét. Amikor elkészült, félretesszük.
  2. Ezt követően serpenyőben zsíron lepirítjuk a hagymát és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük köménnyel, majoránnával és pirospaprikával. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és darált húst, jól összepirítjuk, majd felöntjük egy kis alaplével, hogy igazán szaftos-ragus legyen. Kb. 15-20 percig alacsony lángon pároljuk, majd félretesszük.
  3. Ez idő alatt egy nagy lábosban sós vizet forralunk, és pár percre a gyöngyöző vízbe mártjuk a kelkáposzta leveleit és a zsenge közepét, kettévágva. Ne főzzük szét, csak enyhén blansírozzuk. Miután a levelek megpuhultak, szedjük őket egy jeges vízzel teli tálba. A tejfölt keverjük ki egy kis vizzel, hogy hígabb legyen a rétegezéshez:
  4. Olajozzunk ki egy hőálló tálat, és kezdjük el a rétegezést: ragu, rizs, káposzta, tejföl és sajt. Ismételjük a rétegezést addig, amíg az alkotóelemek elfogynak, a tetejét pedig tejföllel és reszelt sajttal zárjuk.
  5. Előmelegített, 180°-os sütőben 35-40 percig süssük, míg a teteje aranybarnára pirul. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd felszelve, jó sok tejföllel a tetején tálaljuk.
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 1725
  • Feltöltés dátuma: 2024. július 09.

Receptkategóriák

Hagyományos rakott kel
Gerzsenyi Flóra 406 recept

A rakott kel egy igazi kényelmi étel: előfőzött zsenge kelkáposzta rétegezve, fűszeres, darált húsos raguval és párolt rizzsel, a rétegek között tejföllel és sajttal megpimpelve. A teteje ropogós, aranybarna, belül pedig szaftos izbomba. Ez a recept a klasszikus magyar ízek házasságáról szól.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Apróság, amivel tudtodon kívül mérgezed a kávédat

A kávézás sokaknál reggeli rutin, ami nélkül el sem indulhat a nap. Az otthon készített kávé időhatékonyság és pénztárcakímélő szempontból is előnyösebb, mint a kávézókban és pékségekben kapható elviteles. Abba viszont kevesen gondolunk bele, hogy a kávéfőző rendszeres takarítása milyen fontos!

Házi oldat az orchideádnak, ha óriási virágokat szeretnél

A sokféle színben pompázó orchideákat egyre többen választják otthonuk szobanövényének. A dekoratív, kissé törékeny orchidea nagyon jól mutat bárhol, a fürdőszobában, de az ablakpárkányon is. Ha pedig óriási virágokat szeretnél látni rajta, mutatunk egy titkos házi oldatot hozzá!