r
Nosalty Logó

Hagyományos rakott kel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Hagyományos rakott kel

Hozzávalók

799
Kalória
55.4g
Fehérje
43g
Szénhidrátok
44.8g
Zsír
357.7g
Víz
217.1g
Koleszterin
6g
Rost
7.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 799 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4799 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1957.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    357.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    908 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 799 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    332.6 g

Zsír

  • Összesen
    269.1 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11746.9 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    427 mg
  • Kálcium
    2917 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    674 mg
  • Foszfor
    4193 mg
  • Nátrium
    3432 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    2146.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2001 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    49 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    588 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1288 micro
  • Kolin:
    1155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1544 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    5447 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    701 micro
Összesen 4799 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    263 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

  1. Első körben elkészítjük a rizst. Egy lábosban zsíron enyhén lepirítjuk, majd sózzuk, és kb. kétszeres mennyiségű vízben készre pároljuk, de nem kell teljesen puhára, mert sülés közben is puhulni fog, ahogy magába szívja a a többi hosszávaló nevességét. Amikor elkészült, félretesszük.
  2. Ezt követően serpenyőben zsíron lepirítjuk a hagymát és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük köménnyel, majoránnával és pirospaprikával. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és darált húst, jól összepirítjuk, majd felöntjük egy kis alaplével, hogy igazán szaftos-ragus legyen. Kb. 15-20 percig alacsony lángon pároljuk, majd félretesszük.
  3. Ez idő alatt egy nagy lábosban sós vizet forralunk, és pár percre a gyöngyöző vízbe mártjuk a kelkáposzta leveleit és a zsenge közepét, kettévágva. Ne főzzük szét, csak enyhén blansírozzuk. Miután a levelek megpuhultak, szedjük őket egy jeges vízzel teli tálba. A tejfölt keverjük ki egy kis vizzel, hogy hígabb legyen a rétegezéshez:
  4. Olajozzunk ki egy hőálló tálat, és kezdjük el a rétegezést: ragu, rizs, káposzta, tejföl és sajt. Ismételjük a rétegezést addig, amíg az alkotóelemek elfogynak, a tetejét pedig tejföllel és reszelt sajttal zárjuk.
  5. Előmelegített, 180°-os sütőben 35-40 percig süssük, míg a teteje aranybarnára pirul. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd felszelve, jó sok tejföllel a tetején tálaljuk.

Recept infó

A rakott kel egy igazi kényelmi étel: előfőzött zsenge kelkáposzta rétegezve, fűszeres, darált húsos raguval és párolt rizzsel, a rétegek között tejföllel és sajttal megpimpelve. A teteje ropogós, aranybarna, belül pedig szaftos izbomba. Ez a recept a klasszikus magyar ízek házasságáról szól.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!