r
Nosalty Logó

Hagyományos rakott kel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Hagyományos rakott kel

Hozzávalók

799
Kalória
55.4g
Fehérje
43g
Szénhidrátok
44.8g
Zsír
357.7g
Víz
217.1g
Koleszterin
6g
Rost
7.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 799 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4799 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1957.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    357.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    908 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 799 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    332.6 g

Zsír

  • Összesen
    269.1 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11746.9 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    427 mg
  • Kálcium
    2917 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    674 mg
  • Foszfor
    4193 mg
  • Nátrium
    3432 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    2146.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2001 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    49 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    588 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1288 micro
  • Kolin:
    1155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1544 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    5447 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    701 micro
Összesen 4799 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    263 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

  1. Első körben elkészítjük a rizst. Egy lábosban zsíron enyhén lepirítjuk, majd sózzuk, és kb. kétszeres mennyiségű vízben készre pároljuk, de nem kell teljesen puhára, mert sülés közben is puhulni fog, ahogy magába szívja a a többi hosszávaló nevességét. Amikor elkészült, félretesszük.
  2. Ezt követően serpenyőben zsíron lepirítjuk a hagymát és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük köménnyel, majoránnával és pirospaprikával. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és darált húst, jól összepirítjuk, majd felöntjük egy kis alaplével, hogy igazán szaftos-ragus legyen. Kb. 15-20 percig alacsony lángon pároljuk, majd félretesszük.
  3. Ez idő alatt egy nagy lábosban sós vizet forralunk, és pár percre a gyöngyöző vízbe mártjuk a kelkáposzta leveleit és a zsenge közepét, kettévágva. Ne főzzük szét, csak enyhén blansírozzuk. Miután a levelek megpuhultak, szedjük őket egy jeges vízzel teli tálba. A tejfölt keverjük ki egy kis vizzel, hogy hígabb legyen a rétegezéshez:
  4. Olajozzunk ki egy hőálló tálat, és kezdjük el a rétegezést: ragu, rizs, káposzta, tejföl és sajt. Ismételjük a rétegezést addig, amíg az alkotóelemek elfogynak, a tetejét pedig tejföllel és reszelt sajttal zárjuk.
  5. Előmelegített, 180°-os sütőben 35-40 percig süssük, míg a teteje aranybarnára pirul. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd felszelve, jó sok tejföllel a tetején tálaljuk.

Recept infó

A rakott kel egy igazi kényelmi étel: előfőzött zsenge kelkáposzta rétegezve, fűszeres, darált húsos raguval és párolt rizzsel, a rétegek között tejföllel és sajttal megpimpelve. A teteje ropogós, aranybarna, belül pedig szaftos izbomba. Ez a recept a klasszikus magyar ízek házasságáról szól.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!