r
Nosalty Logó

Hagyományos húsvéti reggeli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marcsisef
Hagyományos húsvéti reggeli
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A fonott kalácshoz

1313
Kalória
99.9g
Fehérje
92.2g
Szénhidrátok
48.5g
Zsír
166.3g
Víz
726g
Koleszterin
3.2g
Rost
7.3g
Cukor
  • 25% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A fonott kalácshoz

Összesen 1313 kcal
  • 25% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A fonott kalácshoz

Összesen 7872 kcal
  • 25% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A fonott kalácshoz

Összesen 169 kcal
  • 25% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    99.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4818.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    3969 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    166.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    561 mg
  • Retinol - A vitamin:
    409 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    952 micro
Összesen 1313 kcal
  • 25% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    599.7 g

Zsír

  • Összesen
    290.9 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    4356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    28913 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    550 mg
  • Kálcium
    1223 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    2986 mg
  • Nátrium
    23815 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    997.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2465 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    913 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    887 micro
  • Kolin:
    3364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5711 micro
Összesen 7872 kcal
  • 25% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 169 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A sonkát előző nap hidegvízbe beáztatjuk.
  2. Másnap egy megfelelő méretű lábasba tesszük a sonkát, és annyi meleg vizet engedünk rá, hogy ellepje, plusz két ujjnyit. beledobjuk a megtisztított hagymákat, a borsot és a babért.Két órányi (annyi óráig főzzük, ahány kiló a sonka) főzés után a levében hagyjuk kihűlni. A kihűlt, főt sonkát egy nagyobb tálra tesszük.
  3. A sonkalébe rakjuk a megmosott tojásokat, és a forrástól számítva 10 percig főzzük. A megfőtt tojásokat hideg vízbe szedjük, 5-10 perc múlva megtisztítjuk, és a sonka köré rakjuk.
  4. A kalács elkészítése: Az élesztőt elkeverjük 1,5 dl langyos tejjel, 2 dkg cukorral és kevés liszttel, majd a kovászt langyos helyre állítjuk.
  5. Gyúródeszkára halmozott lisztbe mélyedést csinálunk, beletesszük a megkelt kovászt, csipet sót, 2 tojást és10 dkg olvasztott vajat. Szükséges mennyiségű langyos tej hozzáadása után a tésztát kézzel jól kidolgozzuk. Azután egy lisztezett edényben letakarva kelesztjük 40-45 percig.
  6. Lisztezett deszkára kiborítva, 3egyenlő darabokra osztjuk, kisodorjuk, befonjuk (fonás előtt a kisodort darabokat jól meg kell lisztezni, hogy sütés közben egybe ne olvadjanak). Kikent tepsibehelyezvetojással bekenjük. Ismét hagyjuk 10 percig kelni.
  7. Ha eléggé megkelt, újból megkenjük és sütőben szép pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 120 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Közeleg a Húsvét.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!