r
Nosalty Logó

Hagyományos húsvéti reggeli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Hagyományos húsvéti reggeli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
hidegkonyha
  • 25% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A fonott kalácshoz

Összesen 1313 kcal
  • 25% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A fonott kalácshoz

Összesen 7872 kcal
  • 25% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A fonott kalácshoz

Összesen 169 kcal
  • 25% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    99.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4818.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    3969 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    561 mg
  • Retinol - A vitamin:
    409 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    952 micro
Összesen 1313 kcal
  • 25% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    599.7 g

Zsír

  • Összesen
    290.9 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    4356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    28913 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    550 mg
  • Kálcium
    1223 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    2986 mg
  • Nátrium
    23815 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    997.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2465 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    913 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    887 micro
  • Kolin:
    3364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5711 micro
Összesen 7872 kcal
  • 25% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A fonott kalácshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A sonkát előző nap hidegvízbe beáztatjuk.
  2. Másnap egy megfelelő méretű lábasba tesszük a sonkát, és annyi meleg vizet engedünk rá, hogy ellepje, plusz két ujjnyit. beledobjuk a megtisztított hagymákat, a borsot és a babért.Két órányi (annyi óráig főzzük, ahány kiló a sonka) főzés után a levében hagyjuk kihűlni. A kihűlt, főt sonkát egy nagyobb tálra tesszük.
  3. A sonkalébe rakjuk a megmosott tojásokat, és a forrástól számítva 10 percig főzzük. A megfőtt tojásokat hideg vízbe szedjük, 5-10 perc múlva megtisztítjuk, és a sonka köré rakjuk.
  4. A kalács elkészítése: Az élesztőt elkeverjük 1,5 dl langyos tejjel, 2 dkg cukorral és kevés liszttel, majd a kovászt langyos helyre állítjuk.
  5. Gyúródeszkára halmozott lisztbe mélyedést csinálunk, beletesszük a megkelt kovászt, csipet sót, 2 tojást és10 dkg olvasztott vajat. Szükséges mennyiségű langyos tej hozzáadása után a tésztát kézzel jól kidolgozzuk. Azután egy lisztezett edényben letakarva kelesztjük 40-45 percig.
  6. Lisztezett deszkára kiborítva, 3egyenlő darabokra osztjuk, kisodorjuk, befonjuk (fonás előtt a kisodort darabokat jól meg kell lisztezni, hogy sütés közben egybe ne olvadjanak). Kikent tepsibehelyezvetojással bekenjük. Ismét hagyjuk 10 percig kelni.
  7. Ha eléggé megkelt, újból megkenjük és sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 20910
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 28.

Ajánló

Foszlós fonott kaláccsal, ecetes tormával kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Közeleg a Húsvét.

Hozzávalók

A húshoz

A fonott kalácshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...