Hagyományos húsvéti reggeli
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A húshoz
-
20 db tojás
-
190 g ecetes torma
-
1 kis fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
10 szem bors
-
1 db babérlevél
A fonott kalácshoz
-
60 dkg finomliszt
-
10 dkg vaj
-
3 db tojás
-
2.5 dkg friss élesztő
-
4 dl tej
-
2 dkg cukor
-
1 csipet só
1313
Kalória
99.9g
Fehérje
92.2g
Szénhidrátok
48.5g
Zsír
166.3g
Víz
726g
Koleszterin
3.2g
Rost
7.3g
Cukor
- 25% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
A húshoz
-
333g sonka460 kcal
-
183g tojás231 kcal
-
32g ecetes torma44 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
A fonott kalácshoz
Összesen
1313
kcal
- 25% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
A húshoz
-
2000g sonka2760 kcal
-
1100g tojás1384 kcal
-
190g ecetes torma262 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
A fonott kalácshoz
-
600g finomliszt2184 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
400g tej224 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
7872
kcal
- 25% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
A húshoz
-
42.9g sonka59 kcal
-
23.6g tojás30 kcal
-
4.1g ecetes torma6 kcal
-
1.1g vöröshagyma0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
A fonott kalácshoz
-
12.9g finomliszt47 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
3.5g tojás4 kcal
-
0.5g friss élesztő1 kcal
-
8.6g tej5 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
169
kcal
- 25% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 99.9 g
Zsír
-
Összesen 48.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 726 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4818.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 498 mg
-
Nátrium 3969 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 166.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 411 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 152 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 561 mg
-
Retinol - A vitamin: 409 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 952 micro
Összesen
1313
kcal
- 25% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 599.7 g
Zsír
-
Összesen 290.9 g
-
Telített zsírsav 110 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 4356 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 28913 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 550 mg
-
Kálcium 1223 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 284 mg
-
Foszfor 2986 mg
-
Nátrium 23815 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 553.3 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 19 mg
Víz
-
Összesen 997.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2465 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 913 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 887 micro
-
Kolin: 3364 mg
-
Retinol - A vitamin: 2452 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 159 micro
-
β-crypt 100 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5711 micro
Összesen
7872
kcal
- 25% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 620.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 511 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 21.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
169
kcal
Elkészítés
A húshoz
- A sonkát előző nap hidegvízbe beáztatjuk.
- Másnap egy megfelelő méretű lábasba tesszük a sonkát, és annyi meleg vizet engedünk rá, hogy ellepje, plusz két ujjnyit. beledobjuk a megtisztított hagymákat, a borsot és a babért.Két órányi (annyi óráig főzzük, ahány kiló a sonka) főzés után a levében hagyjuk kihűlni. A kihűlt, főt sonkát egy nagyobb tálra tesszük.
- A sonkalébe rakjuk a megmosott tojásokat, és a forrástól számítva 10 percig főzzük. A megfőtt tojásokat hideg vízbe szedjük, 5-10 perc múlva megtisztítjuk, és a sonka köré rakjuk.
- A kalács elkészítése: Az élesztőt elkeverjük 1,5 dl langyos tejjel, 2 dkg cukorral és kevés liszttel, majd a kovászt langyos helyre állítjuk.
- Gyúródeszkára halmozott lisztbe mélyedést csinálunk, beletesszük a megkelt kovászt, csipet sót, 2 tojást és10 dkg olvasztott vajat. Szükséges mennyiségű langyos tej hozzáadása után a tésztát kézzel jól kidolgozzuk. Azután egy lisztezett edényben letakarva kelesztjük 40-45 percig.
- Lisztezett deszkára kiborítva, 3egyenlő darabokra osztjuk, kisodorjuk, befonjuk (fonás előtt a kisodort darabokat jól meg kell lisztezni, hogy sütés közben egybe ne olvadjanak). Kikent tepsibehelyezvetojással bekenjük. Ismét hagyjuk 10 percig kelni.
- Ha eléggé megkelt, újból megkenjük és sütőben szép pirosra sütjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés ideje: 120 perc
- Főzés módja: hidegkonyha
- Sütés ideje: 45 perc
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Tepsi mérete: 30x20x6
Közeleg a Húsvét.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!