r
Nosalty Logó

Hagymás-tejszínes szelet balzsamecettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva házias konyhája
Hagymás-tejszínes szelet balzsamecettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1030 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4120 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1635.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    598 mg
  • Nátrium
    765 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    458.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1030 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.6 g

Zsír

  • Összesen
    326.7 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1042 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6543.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    2394 mg
  • Nátrium
    3061 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1834.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1146 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    281 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 4120 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymákat héjától megtisztítjuk, félbevágjuk, és karikákra fölvágjuk, a baconszalonnát felkockázzuk. A húst fölszeleteljük 8 szeletre
  2. Egy serpenyőbe olajat öntünk, és elkezdjük sütni a hagymát és a baconszalonnát addig, amíg kezd egy kis színe lenni a hagymának. Fokhagymapréselővel rápréseljük a fokhagymát, jól összekeverjük, 1 jó evőkanál balzsamecetet ráöntünk.
  3. Egy tányérra kiszedjük a hagymát és a baconszalonnát. A húst őrölt borssal fűszerezzük, és a maradék olajban majdnem készre sütjük.
  4. Miután kisült a hús, félretesszük, ha sok az olajmaradék, akkor öntünk le belőle. Egy evőkanál liszttel megszórjuk, összekeverjük (mintha rántást készítenénk), és megszórjuk őrölt pirospaprikával.
  5. Fölengedjük a tejszínnel, visszatesszük a hússzeleteket, hagymát, baconszalonnát. Öntünk hozzá 400 ml vizet, és a marhahúsleves-kockát is belemorzsoljuk.
  6. Elkezdjük főzni. Forrás után letakarjuk egy födővel, és lassú tűzön főzzük addig, amíg a hús megpuhul. Én a tűzhelyem legalacsonyabb fokán szoktam.
  7. Nekem nem kellett hozzá só, mert a baconszalonna és a leveskocka tartalmazott annyit. Tanácsos közben kóstolgatni, és csak utána sózni, ha még szükséges. Jó étvágyat.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1824
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás-tejszínes szelet balzsamecettel
Éva házias konyhája 159 recept

 Nagyon finom, egyszerű étel. Rizst szoktam hozzá kínálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...