r
Nosalty Logó

Hagymás galuska egytálétel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hagymás galuska egytálétel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

egyéb

galuska

Összesen 625 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

egyéb

galuska

Összesen 2500 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

egyéb

galuska

Összesen 172 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1362 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    648 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    912 micro
Összesen 625 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    105.3 g

Zsír

  • Összesen
    99.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5447.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1470 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1058 mg
  • Nátrium
    2591 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    696 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1805 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3646 micro
Összesen 2500 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

egyéb

galuska

Elkészítés

egyéb

  1. A hagymákat megtisztítjuk, és felkarikázzuk. A felkarikázott hagymákat forró olajban megfonnyasztjuk (nem kell pirítani). A sonkát apró kockákra vágjuk, és átpirítjuk a hagymás olajon.
  2. A sajtot lereszeljük.
  3. A galuskához a tejben elkeverjük a tojást, 1 kávéskanál sót, majd a liszthez adjuk, és összekeverjük (nem kell túlságosan összedolgozni!).
  4. Enyhén sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk a galuskákat.
  5. Ha megfőtt, leszűrjük, és hozzáforgatjuk a hagymás-sonkás keverékhez. Ehhez hozzáadjuk a reszelt sajt felét, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
  6. Kizsírozott tepsibe tesszük a galuskát, tetejét megszórjuk a maradék sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt a tetején kissé megpirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 5717
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 28.

Ajánló

Paradicsomsalátával tálalva még különlegesebb. Ehhez a paradicsomokat apróra vágom, sóval, borssal és bazsalikommal ízesítem, majd egy csipet cukorral összekevert 1-2 kanál ecetbe forgatom.    

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tojásos nokedli alternatívájaként lépett fel a családban ez a recept. Egy női magazinban találtuk, kicsit a saját ízlésünkre formáltuk. Nagyon finom és laktató.

Hozzávalók

egyéb

galuska

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...