r
Nosalty Logó

Hagymaleves ötféle hagymából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Thomas13
Hagymaleves ötféle hagymából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2140 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 51 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1698.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    1245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    101.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13585.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1943 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1294 mg
  • Nátrium
    9957 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1076.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    821 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    720 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1237 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1931 micro
Összesen 2140 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyük a vajat és az olívaolajat, a zsályát és a fokhagymát egy magasabb edénybe. Keverjük jól össze, és dobjuk rá a felszeletelt hagymákat. Pirítsuk 1 percig magas hőfokon, majd vegyük alacsony hőfokra a tűzhelyet. Ízesítsük sóval és frissen őrölt borssal. Fedjük le az edényt, úgy, hogy maradjon rajta egy minimális rés, és pároljuk 50 percig. Az utolsó 20 percben vegyük le a fedőt, így a hagyma aranybarna színűés vajpuhalesz. Néha kavarjuk meg, hogy ne égjen oda. A folyamatot NE gyorsítsuk fel!
  2. Készítsük el az alaplevet.
  3. Amikor a hagyma megpuhult, öntsük fel az alaplével. Forraljuk össze, majd vegyük alacsony hőfokra, és főzzük 15 percet, és kész a leves.
  4. Pirítsuk meg a kenyereket, majd grillben olvasszuk rá a reszelt sajtot.
  5. Tegyük a sajtos kenyereket a kitálalt levesbe, és öntsünk a tetejére ízlés szerint worcester-szószt, de ezt el is lehet hagyni. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8952
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymaleves ötféle hagymából
Thomas13 10 recept

Kaptam a barátomtól a receptet, és elkészítettem. A családnak ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...