r
Nosalty Logó

Hagymaágyon sült vaddisznó szűzérme

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
angie0221
Hagymaágyon sült vaddisznó szűzérme
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2078 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4152 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112 g

Zsír

  • Összesen
    91.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1860.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1157 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1430.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 2078 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224 g

Zsír

  • Összesen
    183.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3720.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    2314 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    2860.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    388 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    423 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 4152 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkészítjük a páclevet: az olajat és a vörösbort összekeverjük egy zárható fedelű edényben, hozzáadjuk a borsot, a majoránnát, a rozmaringot, a tárkonyt és a borókabogyót. A húst vékony szeletekre vágjuk, és a pácban pihentetjük egy éjszakát.
  2. A zsírszalonnát felkockázzuk. Három fej vöröshagymát és három fej lilahagymát felkarikázunk, a fokhagymát apróra vágjuk. Az egészet egy közepes méretű tepsibe fektetjük.
  3. A húst rászedegetjük az "ágyra", majd ráöntjük a páclevet.
  4. Gázsütőben 2-es fokozaton, nagyon lassan puhára sütjük, időnként megforgatjuk, hogy minden része jól megpiruljon.
  5. Közben a burgonyát megpucoljuk, kockázzuk, és feltesszük főni. Amikor már majdnem teljesen megpuhult, leszűrjük.
  6. A maradék két fej vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a borsot és a paprikát, majd beleszedjük a főtt krumplit, végül megszórjuk petrezselyemmel. Néhány perc alatt összesütjük.
  7. Savanyúsággal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 11111
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 05.

Ajánló

Burgonyapürével is kiváló lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
angie0221 6 recept

Vettünk egy vaddisznót, és a legjobb részéből valami igazán finomat akartam készíteni. Sikerült :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...