Hagymaágyon sült vaddisznó szűzérme
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
angie0221
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
400g vaddisznószűz488 kcal
-
425g vöröshagyma155 kcal
-
135g lilahagyma49 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
75g vörösbor64 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
2078
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
800g vaddisznószűz976 kcal
-
850g vöröshagyma309 kcal
-
270g lilahagyma98 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
150g vörösbor128 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0 kcal
-
2000g burgonya1155 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
4152
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
18.5g vaddisznószűz23 kcal
-
19.7g vöröshagyma7 kcal
-
6.3g lilahagyma2 kcal
-
1.4g fokhagyma2 kcal
-
2.3g füstölt szalonna15 kcal
-
17 kcal
-
3.5g vörösbor3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0 kcal
-
46.3g burgonya27 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
96
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112 g
Zsír
-
Összesen 91.9 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1860.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 312 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 1157 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 189.7 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1430.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 194 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 211 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
2078
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 224 g
Zsír
-
Összesen 183.9 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3720.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 624 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 481 mg
-
Foszfor 2314 mg
-
Nátrium 171 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 379.3 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 2860.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 388 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 423 micro
-
Kolin: 265 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 193 micro
Összesen
4152
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 86.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg vaddisznószűz
-
5 nagy fej vöröshagyma
-
3 közepes fej lilahagyma
-
1 közepes fej fokhagyma
-
10 dkg füstölt szalonna
-
1 dl napraforgó olaj
-
1.5 dl vörösbor
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
tárkony ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
2 kg burgonya
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
- Elkészítjük a páclevet: az olajat és a vörösbort összekeverjük egy zárható fedelű edényben, hozzáadjuk a borsot, a majoránnát, a rozmaringot, a tárkonyt és a borókabogyót. A húst vékony szeletekre vágjuk, és a pácban pihentetjük egy éjszakát.
- A zsírszalonnát felkockázzuk. Három fej vöröshagymát és három fej lilahagymát felkarikázunk, a fokhagymát apróra vágjuk. Az egészet egy közepes méretű tepsibe fektetjük.
- A húst rászedegetjük az "ágyra", majd ráöntjük a páclevet.
- Gázsütőben 2-es fokozaton, nagyon lassan puhára sütjük, időnként megforgatjuk, hogy minden része jól megpiruljon.
- Közben a burgonyát megpucoljuk, kockázzuk, és feltesszük főni. Amikor már majdnem teljesen megpuhult, leszűrjük.
- A maradék két fej vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a borsot és a paprikát, majd beleszedjük a főtt krumplit, végül megszórjuk petrezselyemmel. Néhány perc alatt összesütjük.
- Savanyúsággal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 40
- Össznézettség: 11111
- Feltöltés dátuma: 2014. február 05.
Ajánló
Burgonyapürével is kiváló lehet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
angie0221
6 recept
Vettünk egy vaddisznót, és a legjobb részéből valami igazán finomat akartam készíteni. Sikerült :)