Vaddisznószűz
Leírás
A szűzpecsenye – éppúgy, mint a házi sertés esetében -, a vaddisznóhús legnemesebb része, ugyanakkor a vadhús íze markánsabb és zamatosabb. A szűzpecsenye a rövidkarajon helyezkedik el hosszában. Egészben vagy érmékre vágva is megsüthetjük, de aprópecsenyének is kiváló, számtalan étel készíthető belőle. A vaddisznószűz sütésekor ügyeljünk arra, hogy nehogy túlsüssük, mert akkor a hús kiszárad. A vaddisznó húsának jellegzetesen erős íze és illata van, ezért érdemes előre bepácolni vörösboros, fűszeres páclébe, de tekintettel arra, hogy a vaddisznó húsa kifejezetten izmos, a szűzpecsenye elősütést vagy párolást is igényelhet.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Vaddisznószűz
fehérjetartalom
21.51 g
zsírtartalom
2.77 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
72.54 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
120 mg
Kalcium
12 mg
Szelén
9.8 µg
Top vitaminok
Niacin - B3 vitamin
4 mg
Tiamin - B1 vitamin
0.39 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.11 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
21.51 g
Zsír
telített zsírsav
0.99 g
egyszeresen telített zsírsav
1.3 g
többszörösen telített zsírsav
0.48 g
ásványi anyagok
Kalcium
12 mg
Foszfor
120 mg
Szelén
9.8 µg
szénhidrát
víz
72.54 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.39 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.11 mg
Niacin - B3 vitamin
4 mg