r
Nosalty Logó

Hachis parmentier

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Susieliom
Hachis parmentier
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 573 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2295 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    900.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2996 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 573 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.9 g

Zsír

  • Összesen
    125.4 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3601.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1596 mg
  • Nátrium
    758 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1211.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2055 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    852 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11985 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 2295 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    240 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk, és feltesszük sós vízben főni.
  2. A hagymát és a répát megpucoljuk, és apróra vágjuk.
  3. Egy mélyebb serpenyőben vajon megpároljuk az apróra vágott répát és a hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is.
  4. A répához és a hagymához hozzáadjuk a darált vagy apróra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, csipet rozmaringot is adunk hozzá, majd fedő alatt mintegy 10 percig pároljuk, míg a hús át nem sül és a répa meg nem puhul.
  5. Ha a krumpli megpuhult, elkészítjük a krumplipürét: összenyomkodjuk a krumplit, körülbelül 5 dkg vajjal, egy evőkanál tejföllel és 1-1,5 deci tejjel krémesre kikeverjük. Szerecsendióval, sóval és borssal ízesítjük.
  6. Kivajazott edény(ek)be tesszük a rétegeket: először a húsos-répás-hagymás keveréket körülbelül félig-kétharmadig, majd a krémesre kikevert krumplipürét rásimítjuk.
  7. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük körülbelül 10 percre. Ha van grill fokozat a sütőn, akkor a végén arra tesszük, hogy megpiruljon a tetején a sajt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1940
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 15.

Ajánló

Az eredeti recept szerint a hachis parmentier darált marhahúsból készül, de rengeteg verziója létezik. Én készítettem már húsvéti főtt sonka maradékából is apróra vágva, de olyat is ettem már, ami főtt kacsahúsból készült, így bármilyen főtt hús felhasználható hozzá.  Az eredeti receptben a krumplit egyébként tejben főzik meg, és van, aki sajtot (pl. parmezánt) is tesz bele, de a lényeg, hogy minél krémesebb legyen a krumplipüré, attól lesz igazán finom. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hachis parmentier
Susieliom 5 recept

Amikor Párizsban tanultam, sokszor ettem ilyet, ez Franciaországban egy nagyon népszerű, hagyományos étel. Tulajdonképpen egy francia pásztorpite-féleség, de nagyon sok változata van. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...