r
Nosalty Logó

Habos-szilvás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habos-szilvás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A habos-szilvás süteményhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 424 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A habos-szilvás süteményhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3377 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A habos-szilvás süteményhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 159 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 424 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    96.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3288.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    729 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1271 mg
  • Nátrium
    927 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    578.1 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1291.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    978 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    773 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2307 micro
  • β-crypt
    402 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1121 micro
Összesen 3377 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

A habos-szilvás süteményhez

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A habos-szilvás süteményhez

  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, és legalább egy-két órát a hűtőben pihentetjük.
  2. A szilvát megmosva kimagozzuk.
  3. A tésztát, miután eleget pihent, kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és megszórjuk búzadarával.
  4. A magozott szilvát elosztjuk rajta, megszórjuk a barna nádcukorral, a vaníliával és fahéjjal.
  5. A tetejére a tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral és a citromlével. Az egészet rásimítjuk a tészta tetejére.
  6. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, míg a teteje aranyszínű nem lesz.
  7. Miután megsült, vizes késsel szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20X30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 271
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 29475
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, egyszerűen elkészíthető szilvás süti recept. Nem csak szilvával finom. Sárgabarackkal is érdemes elkészíteni vagy bármilyen más gyümölccsel. Nagyon fontos, hogy a tésztát pihentessük, mert akkor lesz finom omlós.

Hozzávalók

A habos-szilvás süteményhez

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...