Habos-rácsos meggyes pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
helena26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
42g vaj299 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
6g porcukor23 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
3g sertészsír23 kcal
-
29g tejföl58 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
-
3g zsemlemorzsa13 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
42g porcukor161 kcal
-
167g meggy75 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
13 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
1017
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
35g porcukor135 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
1000g meggy450 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
6101
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
20.3g finomliszt74 kcal
-
10.2g vaj73 kcal
-
2.4g tojássárgája8 kcal
-
1.4g porcukor6 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.6g sertészsír5 kcal
-
7.1g tejföl14 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
-
0.8g zsemlemorzsa3 kcal
-
4.9g tojásfehérje3 kcal
-
10.2g porcukor39 kcal
-
40.6g meggy18 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
248
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 46.1 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 218 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 708.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 171 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 291 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.9 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 190.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 455 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 352 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 1237 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 253 micro
Összesen
1017
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 92.3 g
Zsír
-
Összesen 276.4 g
-
Telített zsírsav 157 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1306 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4250.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 243 mg
-
Kálcium 1023 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 1748 mg
-
Nátrium 970 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 833.2 g
-
Cukor 401 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1141.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2732 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 146 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 334 micro
-
Kolin: 691 mg
-
Retinol - A vitamin: 2112 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 7422 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1518 micro
Összesen
6101
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 302 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
248
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
25 dkg vaj
-
3 db tojássárgája
-
5 ek porcukor
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 ek sertészsír
-
175 g tejföl
-
1 csipet só
A tetejére
-
3 db tojásfehérje
-
25 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
fahéj ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- Kimérjük a lisztet, és nagyobb tálba öntjük.
- Hozzáadjuk a vajat, a zsírt, a tejfölt, a cukrot, sót, sütőport, a tojássárgákat, és összedolgozzuk.
- A tészta nagyobb részét elnyomkodjuk a tepsiben, nem szüksége nyújtani.
- Rászórjuk a kekszet.
- Erre a meggyet rásimítjuk, megszórjuk fahéjjal és vaníliás cukorral.
- A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, rásimítjuk a meggyre.
- A maradék tésztával berácsozzuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 15458
- Feltöltés dátuma: 2011. október 02.
Ajánló
A habot megszórhatjuk durvára vágott mogyoróval vagy dióval. Különleges ízt ad a süteménynek. A tészát megkenhetjük lekvárral, megszórjuk darált keksszel, és ezután a meggyet rásimítjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
helena26
458 recept
A fagyasztóban mindig van maradék tojáshehérje, így én több fehérjével készítem. Habosan finomabb, mert a meggy elég savanyú.