r
Nosalty Logó

Habos meggyes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habos meggyes szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 526 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5256 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 189 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 526 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.7 g

Zsír

  • Összesen
    264.1 g
  • Telített zsírsav
    207 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4436.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    902 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    1694 mg
  • Nátrium
    1277 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    608.3 g
  • Cukor
    374 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    750.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    755 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    328 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    1231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    755 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1989 micro
Összesen 5256 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a kakós piskótalapokat: a tojások fehérjét, lassan adagolva hozzá a cukrot, kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját is egyenként belekeverjük, majd a kakaóporral átszitált lisztet, végül az olajat is belecsorgatjuk.
  3. Lazán összekeverjük, majd kétfelé vesszük a tésztát, és egy nagyobb méretű (24x37 cm-es tepsiben) készre sütjük a lapokat egyenként 15 perc alatt.
  4. Miután megsültek, félretesszük hűlni őket. Eközben elkészítjük a tölteléket.
  5. A zselatint egy kevés vízben feloldva takaréklángon forráspontig melegítjük, majd félrehúzzuk a tűzről.
  6. A tejszínhabot elkezdjük felverni a porcukorral, majd hozzáöntjük a natúr joghurtot, és belecsorgatjuk vékony sugárban a zselatint is. Megfigyelhetjük, hogyan keményedik, áll össze szépen a krémünk.
  7. Ezután belekeverjük a lecsepegtetett meggyet is.
  8. A piskótalapot visszahelyezzük abba a tepsibe, amelyben sütöttük, majd meglocsoljuk befőttlével, és rákenjük a krémet. Rátesszük a másik lapot is, amit szintén befőttlével locsolunk, rákenjük a felvert tejszínt, majd megszórjuk csokiforgáccsal vagy tortadarával.
  9. Célszerű egy éjszakára hűtőbe helyezni fogyasztás előtt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x37
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 953
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 85844
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 01.

Ajánló

Elsősorban vendégváró sütinek ajánlom. Meggyes sütiket kedvelőknek pedig kiváltképp! Más gyümölcsökkel is ki lehetne próbálni, szerintem nem lenne rossz barackkal, eperrel, málnával sem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a sütit Nassolónál találtam, és szinte azonnal megsütöttem, annyira megtetszett. Vendégségbe vittük, és nagy tetszést aratott könnyedsége, habkönnyű mivolta miatt. Aki elkészíti annak nagyon jó étvágyat kívánok hozzá! 

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...