r
Nosalty Logó

Habos mákos-meggyes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habos mákos-meggyes szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A gyümölcsös réteghez

A mákos réteghez

A habhoz

Összesen 780 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A gyümölcsös réteghez

A mákos réteghez

A habhoz

Összesen 4687 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A gyümölcsös réteghez

A mákos réteghez

A habhoz

Összesen 316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1177.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 780 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    339.2 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    685 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7066.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    3299 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    760 mg
  • Foszfor
    2455 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.9 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    663.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2586 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2371 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2569 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 4687 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A gyümölcsös réteghez

  • 20 dkg meggy (ledarálva vagy 5 ek szilvalekvár)

A mákos réteghez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához összemorzsoljuk a margarint a sütőporos liszttel, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját és a tejfölt. Összegyúrjuk, ha nehezebben áll össze, adhatunk hozzá 1-2 evőkanál tejfölt, és letakarva 1-2 órát pihentetjük.
  2. A töltelékhez a mákot összekeverjük a cukorral és a reszelt citromhéjjal. Ráöntünk 1,5 dl forró vizet, és félretesszük pihenni.
  3. A sütőt előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán nagyjából 5 mm vastagra kinyújtjuk, aztán sütőlapra terítjük. Villával megszurkáljuk, és a sütőben 5 percig elősütjük. Kivesszük, rátesszük a szétnyomkodott meggydarabokat vagy a lekvárt, elsimítjuk rajta a máktölteléket, majd 20 percre visszatesszük a sütőbe. Ha megsült, kivesszük, és hűlni hagyjuk.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, beleszórjuk a darált mákot, és ízlés szerint cukrot. Majd a teljesen kihűlt sütire kenjük, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük, ezután felszeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 45x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 16843
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Készítettem már szilvalekvárral és meggyel is, az utóbbit a szezon végett. Mindkét változat nagyon finom, nem túl édes sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A gyümölcsös réteghez

A mákos réteghez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...