r
Nosalty Logó

Habos diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habos diótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1287 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 15411 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 344 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.3 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    580 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 1287 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.2 g

Zsír

  • Összesen
    1024.3 g
  • Telített zsírsav
    523 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    264 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    176 g
  • Koleszterin
    3278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10400.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    3101 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    778 mg
  • Foszfor
    3822 mg
  • Nátrium
    2419 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1443.1 g
  • Cukor
    1022 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    809.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7088 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    1230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6961 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1543 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1547 micro
Összesen 15411 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 344 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A tortalapokat megsütjük, kétszer: a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, és apródonként beletesszük a vizet, jó habosra mixereljük, majd beletesszük a megdarált diót, a liszttel elkevert sütőport, és végül a tojások felvert habját.
  2. Kizsírozott, lisztezett tortafomában megsütjük.
  3. A krémhez 7 dl tejet feltesszük forrni a cukorral, 3 dl tejben elhabarjuk a pudingporokat, s ezt összefőzzük pudingnak, majd kihűtjük, és a vajakkal jól kimixereljük.
  4. Beletesszük a diót, kakaót, rumot, tovább mixereljük, s ezzel a krémmel megtöltjük a kihidegített, és vízszintesen elvágott tortalapokat.
  5. A maradék krémmel bevonjuk, nyújható fondanttal bevonjuk ízlés és fantázia szerint, és felvert tejszínhabbal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4001
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 12.

Receptkategóriák

Ezt a tortareceptet bármilyen alapnak meg lehet sütni.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...