Habos diótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 30% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
7g víz0 kcal
-
8g dió55 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
1g vaj8 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
A krémhez
A tetejére
-
17g cukorfondant58 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
Összesen
1287
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 30% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
80g víz0 kcal
-
100g dió654 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
1000g tej560 kcal
-
180g vaníliás pudingpor686 kcal
-
750g vaj5378 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
500g cukor1935 kcal
-
68 kcal
-
10g rum23 kcal
A tetejére
-
200g cukorfondant692 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
Összesen
15411
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 30% Zsír
A piskótához
-
7.4g tojás9 kcal
-
6.7g cukor26 kcal
-
1.8g víz0 kcal
-
2.2g dió15 kcal
-
5.6g finomliszt20 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.3g vaj2 kcal
-
0.3g finomliszt1 kcal
A krémhez
-
22.4g tej13 kcal
-
15 kcal
-
16.8g vaj120 kcal
-
4.5g dió29 kcal
-
11.2g cukor43 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.2g rum1 kcal
A tetejére
-
4.5g cukorfondant15 kcal
-
11.2g habtejszín33 kcal
Összesen
344
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 85.4 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 273 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 866.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 258 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 318 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.3 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 67.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 591 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 580 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
1287
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 175.2 g
Zsír
-
Összesen 1024.3 g
-
Telített zsírsav 523 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 264 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 176 g
-
Koleszterin 3278 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10400.6 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 218 mg
-
Kálcium 3101 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 778 mg
-
Foszfor 3822 mg
-
Nátrium 2419 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1443.1 g
-
Cukor 1022 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 809.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7088 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 552 micro
-
Kolin: 1230 mg
-
Retinol - A vitamin: 6961 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1543 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1547 micro
Összesen
15411
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
344
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
30 dkg cukor
-
10 ek víz
-
25 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
1 l tej
-
4 tasak vaníliás pudingpor
-
75 dkg vaj
-
50 dkg cukor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
A tetejére
-
20 dkg cukorfondant
-
5 dl habtejszín
Elkészítés
A piskótához
- A tortalapokat megsütjük, kétszer: a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, és apródonként beletesszük a vizet, jó habosra mixereljük, majd beletesszük a megdarált diót, a liszttel elkevert sütőport, és végül a tojások felvert habját.
- Kizsírozott, lisztezett tortafomában megsütjük.
- A krémhez 7 dl tejet feltesszük forrni a cukorral, 3 dl tejben elhabarjuk a pudingporokat, s ezt összefőzzük pudingnak, majd kihűtjük, és a vajakkal jól kimixereljük.
- Beletesszük a diót, kakaót, rumot, tovább mixereljük, s ezzel a krémmel megtöltjük a kihidegített, és vízszintesen elvágott tortalapokat.
- A maradék krémmel bevonjuk, nyújható fondanttal bevonjuk ízlés és fantázia szerint, és felvert tejszínhabbal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4001
- Feltöltés dátuma: 2012. február 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ezt a tortareceptet bármilyen alapnak meg lehet sütni.