r
Nosalty Logó

Habos diós sült alma Gabystól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Habos diós sült alma Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A sziruphoz

A sült almához

A sodóhoz

Összesen 344 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A sziruphoz

A sült almához

A sodóhoz

Összesen 1377 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A sziruphoz

A sült almához

A sodóhoz

Összesen 50 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    477.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 344 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1781.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    654 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1908.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    923 micro
Összesen 1377 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

A sziruphoz

A sült almához

A sodóhoz

Elkészítés

A sziruphoz

  1. Kb. 1 l vízből "szirupot" főzünk, amibe beletesszük a szegfűszeget, 2 evőkanál cukrot,fahéjat.
  2. Amíg ősszefőnek az ízek, elkészítjük az almákat: megfelezzük, magházat kivágjuk, nem kell meghámozni!
  3. Beletesszük az almákat a szirupba, félig megpároljuk, majd alaposan lecsepegtetve 1 lapos hőállótálra szedjük, és hagyjuk kihűlni. Ha vastag az alma héja, langyosan könnyedén le tudjuk húzni (mint a héjába főtt krumplinál).
  4. Tojásfehérjékbőlkemény habot készítünk, majd óvatosan beletesszük a diót és a cukrot, a habot az almákra kanalazzuk.
  5. Előmelegített sütőben halvány aranysárgára sütjük.
  6. Sodó: a tojások sárgáját 1 púpos teáskanál liszttel, 2 evőkanál cukorral 1 zacskó vaníliás cukorral elkeverjük. A 4 dl tejet apródonként beleöntjük, hogy ne legyen csomós. Állandó keverés mellett megfőzzük, ne túl sűrűre.
  7. Tálalás: ha langyosrahűlt a habossült alma és a sodó is,tányérra tesszük, sodót öntünk rá, és pici fahéjjal megszórjuk.
  8. Ha teljesen kihűlt, akkor a legfinomabb. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5034
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ősrégi, már megsárgult talán Nők L. recept került a kezembe. Az alapreceptet átvariáltam a szájunk íze szerint. Nem egy habos-babos édesség, de a család ebéd utáni édesség és süti igényét teljesen kielégíti. Az alma jellegzetes íze megmarad, a diótól és a sodótól különlegesség válik. A habot lehet variálni, kókuszreszelékkel, mazsolával, nem szentírás a dió. Kreatívításunkat nyugodtan érvényesíthetjük.:) 

Hozzávalók

A sziruphoz

A sült almához

A sodóhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...