Habos diós sült alma Gabystól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabys
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
A sziruphoz
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
250g víz0 kcal
A sült almához
-
250g alma117 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
6g dió41 kcal
A sodóhoz
-
15g tojássárgája48 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
100g tej56 kcal
-
10 kcal
Összesen
344
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
A sziruphoz
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
1000g víz0 kcal
A sült almához
-
1000g alma468 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
25g dió164 kcal
A sodóhoz
-
60g tojássárgája193 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
400g tej224 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
1377
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
A sziruphoz
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
37.4g víz0 kcal
A sült almához
-
37.4g alma17 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
4.5g tojásfehérje2 kcal
-
0.9g dió6 kcal
A sodóhoz
-
2.2g tojássárgája7 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
15g tej8 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
Összesen
50
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 445.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 477.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 231 micro
Összesen
344
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.8 g
Zsír
-
Összesen 42.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 651 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1781.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 654 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 459 mg
-
Nátrium 478 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 212 g
-
Cukor 161 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1908.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 256 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 536 mg
-
Retinol - A vitamin: 223 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 299 micro
-
β-crypt 119 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 923 micro
Összesen
1377
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 66.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
50
kcal
Hozzávalók
A sziruphoz
-
5 db szegfűszeg
-
1 kk fahéj
-
2 ek cukor
-
1 l víz
A sült almához
-
5 közepes db alma
-
2 ek cukor
-
3 db tojásfehérje
A sodóhoz
-
3 db tojássárgája
-
1 púpozott ek finomliszt
-
4 dl tej
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A sziruphoz
- Kb. 1 l vízből "szirupot" főzünk, amibe beletesszük a szegfűszeget, 2 evőkanál cukrot,fahéjat.
- Amíg ősszefőnek az ízek, elkészítjük az almákat: megfelezzük, magházat kivágjuk, nem kell meghámozni!
- Beletesszük az almákat a szirupba, félig megpároljuk, majd alaposan lecsepegtetve 1 lapos hőállótálra szedjük, és hagyjuk kihűlni. Ha vastag az alma héja, langyosan könnyedén le tudjuk húzni (mint a héjába főtt krumplinál).
- Tojásfehérjékbőlkemény habot készítünk, majd óvatosan beletesszük a diót és a cukrot, a habot az almákra kanalazzuk.
- Előmelegített sütőben halvány aranysárgára sütjük.
- Sodó: a tojások sárgáját 1 púpos teáskanál liszttel, 2 evőkanál cukorral 1 zacskó vaníliás cukorral elkeverjük. A 4 dl tejet apródonként beleöntjük, hogy ne legyen csomós. Állandó keverés mellett megfőzzük, ne túl sűrűre.
- Tálalás: ha langyosrahűlt a habossült alma és a sodó is,tányérra tesszük, sodót öntünk rá, és pici fahéjjal megszórjuk.
- Ha teljesen kihűlt, akkor a legfinomabb. :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5034
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gabys
138 recept
Egy ősrégi, már megsárgult talán Nők L. recept került a kezembe. Az alapreceptet átvariáltam a szájunk íze szerint. Nem egy habos-babos édesség, de a család ebéd utáni édesség és süti igényét teljesen kielégíti. Az alma jellegzetes íze megmarad, a diótól és a sodótól különlegesség válik. A habot lehet variálni, kókuszreszelékkel, mazsolával, nem szentírás a dió. Kreatívításunkat nyugodtan érvényesíthetjük.:)