r
Nosalty Logó

Habos csokoládés Évi babától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi baba
Habos csokoládés Évi babától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 657 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 7869 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.8 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 657 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130 g

Zsír

  • Összesen
    352.3 g
  • Telített zsírsav
    204 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6964.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    317 mg
  • Kálcium
    1377 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    441 mg
  • Foszfor
    2718 mg
  • Nátrium
    2066 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1065.5 g
  • Cukor
    789 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    681 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2666 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    1412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2607 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    667 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1867 micro
Összesen 7869 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 348 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral jó habosra robotgéppel kikeverjük. Ezután mehet bele a puha vaj, és tovább habosítjuk.
  2. A sütőporos lisztet hozzáadjuk, belereszeljük a csokit is. Jól összekeverjük.
  3. A tojásfehérjétegy csipetnyi sóval, gőz fölöttkemény habbá verjük, és óvatosan a tésztához keverjük.
  4. Egy tepsit zsírral kikenünk, lisztezünk, beleöntjük a tészta masszát, és kb. 180 fokon sütjük. Tűpróba.
  5. A habhoz: A tojásfehérjét a citromlével, a cukorral és egy csipetnyi sóval, forró víz felett kemény habbá verjük.
  6. A kihűlt tésztára rákenünk néhány kanál lekvárt (el is maradhat). A lekvárra úgy melegében a tojáshab kerül.
  7. Ha kihűlt a hab, rácsurgatunk össze-vissza egy kis lekvárt, és ráreszeljük a csokit. És kész.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15822
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Évi baba 38 recept

Ezt a sütit akkor szoktam elkészíteni, ha felesleges tojásfehérjém marad (például ha sütök tejszínes sósat, ott kimarad a fehérje, egyébként megtalálható ez a sós süti is az oldalamon). A tojásfehérjét le lehet fagyasztani, több hónapig eláll a fagyasztóban. Ezt a habos-csokis receptet néhány éve egy partin ettem. Nagyon ízlett, nem csak nekem. Barátnőmtől, Krisztinától rögtön elkértem a receptet. Egy kis módosítással azóta sokszor megsütöm. Nagyon könnyű elkészíteni, igen látványos, finom sütemény.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...