r
Nosalty Logó

Habos-céklás csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Habos-céklás csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Az alaptésztához

A céklahabos krémhez

A díszítéshez

Összesen 622 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Az alaptésztához

A céklahabos krémhez

A díszítéshez

Összesen 4967 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Az alaptésztához

A céklahabos krémhez

A díszítéshez

Összesen 256 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 622 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    310.2 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3146.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    573 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    579 mg
  • Foszfor
    1339 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.4 g
  • Cukor
    321 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 4967 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

Az alaptésztához

A céklahabos krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

Az alaptésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd egy 24 cm átmérőjű tortaformát vajazunk át és béleljük ki körbevágott sütőpapírral.
  2. Főzzünk jó erős eszpresszó kávét, mérjünk ki 60 millilitert, és öntsük rá a kókuszolajra, hogy felolvadjon.
  3. Hámozzuk, daraboljuk a céklát, és dobjuk a turmixgépbe a kávés olajkeverékkel és a langyos növényi tejjel. Turmixoljuk, amíg teljesen sima nem lesz, és már nem érezzük a cékladarabokat benne.
  4. Adjuk hozzá először a cukrot, majd kanalazzuk mellé több adagban az átszitált lisztet, a kakaót, a sót és egy csepp sütőport. Közben spatulával segítsük, hogy teljesen összekeveredjenek.
  5. Amikor nagyjából egynemű a keverék, öntsük át az előkészített tortaformába, majd toljuk a sütőbe kb. 35 percre, vagy addig, amíg egy fogpiszkálót beszúrva, szárazon tudjuk azt kihúzni.
  6. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni a tortát.

A céklahabos krémhez

  1. Közben készítsük el a krémet rá. Kezdjük a céklasűrítménnyel. A 300 ml céklalevet (az összeset, ami recepthez kell, öntsük egy szószos edénybe, szórjuk rá a cukrot, két kanál citromlevet és forraljuk addig, ameddig egy sűrű szirupot kapunk belőle.
  2. Verjünk kemény habot a vegán krémből, lehet kókuszkrém is, de a sima vegán habkrém jobb ebbe a receptbe.
  3. Olvasszuk fel a fehér csokit.
  4. Habosítsuk ki egy kis cukorral a vegán mascarponét, adjuk hozzá a céklaszirup kétharmadát, ezzel is keverjük simára.
  5. Adjuk hozzá a fehér csokit, majd legvégül keverjük spatulával simára a habbal.
  6. Ha szükséges, egy kis növényi tejben feloldott agaragarral (a felhasználásban leírtak alapján) fixálhatjuk a krémet, de elméletileg megáll magától.
  7. Hablapáttal egyengessük a formába a tortaalapra a krémet és tegyük hűtőbe egy órára, de akár egy estére is.

A díszítéshez

  1. A díszítéshez locsoljuk meg a formából kivett tortát a maradék céklasziruppal, készítsünk csokiforgácsot rá fehér csokoládéból.
  2. Opcionálisan végül gránátalma magagot és liofilzált málnát is szórhatunk rá, nem csak színben, de ízben is nagyszerűen mennek hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 67
  • Össznézettség: 2598
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 19.

Ajánló

Friss málna, erdei gyümik, de főleg áfonya, amit még el tudok képzelni hozzá, próbálkozzatok, kinek-mi jön be!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis brownie-szerű alaptésztára egy sütés nélküli fehércsokis céklahabot álmodtam meg, amihez céklaszirupot készítettem, ezzel és még sok más finomsággal díszítettem az elkészült tortát.

Hozzávalók

Az alaptésztához

A céklahabos krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...