r
Nosalty Logó

Habos almás sütemény Barny konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Barny
Habos almás sütemény Barny konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 560 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 5584 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 171 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 560 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    201.2 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5122.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1306 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    2084 mg
  • Nátrium
    1346 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    908.5 g
  • Cukor
    613 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1787.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1385 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    803 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1303 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    793 micro
  • β-crypt
    224 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1451 micro
Összesen 5584 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta alapanyagokat a langyos tejjel jól dolgozzuk össze.
  2. A sütő tepsit béleljük ki sütőpapírral, és vizes kanál segítségével egyengessük el benne a tésztát, majd simítsuk le a tetejét.
  3. A reszelt almát tetszőleges mennyiségű cukorral és fahéjjal dinszteljük le. Dinsztelés után nyomjuk ki a levét, majd halmozzuk a tészta tetejére. Egyenletesen osszuk el, és kicsit tömörítsük a tésztára.
  4. 160 fokos előmelegített sütőben kb. 20 percig süssük.
  5. Sütés közben a 4 tojásfehérjéből és a cukorból verjünk kemény habot, kevés ecettel stabilizáljuk.
  6. 20 perc elteltével halmozzuk a süti tetejére. Nem muszáj elsimítani, maradhat hullámos is, csak az a lényeg, hogy takarja a sütemény felületét.
  7. Majd ismét tegyük vissza a még bekapcsolt sütőbe, a hőfokot kicsit tekerjük vissza. Most a sütőajtót enyhén tartsuk nyitva, és további 15 percig szárítsuk a habot a süti tetején.
  8. Hagyjuk kihűlni, és vizes késsel vágjuk tetszőleges formára.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9435
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkorom gyakori süteménye!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...