r
Nosalty Logó

Habkönnyű diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Habkönnyű diótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához (16 szeletes)

Krémhez

Összesen 633 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához (16 szeletes)

Krémhez

Összesen 5063 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához (16 szeletes)

Krémhez

Összesen 261 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 633 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144 g

Zsír

  • Összesen
    313.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    198 g
  • Koleszterin
    1624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6928.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1593 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    734 mg
  • Foszfor
    3023 mg
  • Nátrium
    1313 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.7 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    557 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    825 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    358 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    648 micro
  • Kolin:
    1463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    705 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1436 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2406 micro
Összesen 5063 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Tésztához (16 szeletes)

Krémhez

Elkészítés

Tésztához (16 szeletes)

  1. Egy kapcsos tortaformában szokott módon diós piskótát sütünk, hagyjuk kihűlni.
  2. Elkészítjük a krémet, 2 dl tejjel leforrázzuk a diót, hozzáadjuk a rumot, porcukrot, jól kikeverjük.
  3. A lisztből sűrű fehérkrémet főzünk a maradék tejjel, megvárjuk míg kihűl, majd a dióhoz adagoljuk. Az édességén még javíthatunk porcukorral, ízlés szerint. Hozzáadjuk a hidegen habbá vert tejszínt, óvatosan beleforgatva.
  4. Végül kettévágjuk a tortalapot, megtöltjük krémmel, a belsejébe kimagozott meggyet teszünk.
  5. Alkalomhoz illően feldíszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 84
  • Össznézettség: 21967
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elkészült az idei karácsonyi torta a nyáron elrakott konyakos meggyel.

Hozzávalók

Tésztához (16 szeletes)

Krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...