r
Nosalty Logó

Habkönnyű birsalmás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Habkönnyű birsalmás pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Linzer

Töltelék

Összesen 685 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Linzer

Töltelék

Összesen 4124 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Linzer

Töltelék

Összesen 229 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 685 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47.5 g

Zsír

  • Összesen
    199.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2262.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    1290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545.7 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    866.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2040 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1915 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1439 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 4124 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Linzer

Töltelék

Elkészítés

Linzer

  1. A tésztához összekeverjük a szitált lisztet, a sót, a cukrokat, a szódabikarbónát és a citromhéjat. A margarint elmorzsoljuk benne, és a tojások sárgájával összegyúrjuk. Igyekezzünk gyorsan dolgozni, hogy ne nagyon melegedjen fel a kezünktől.
  2. Fél órára a tészta 3/4 részét betesszük a hűtőszekrénybe, a többi részét pedig a fagyasztóba pihenni.
  3. Egy körülbelül 20×30 cm nagyságú tepsibe beleszabunk egy darab sütőpapírt, majd a tészta 3/4 részét azon nyújtjuk ki. A papírral együtt könnyebb a tésztát a tepsibe emelni. Hagyjunk a tésztára annyit, hogy egy kis pereme is legyen. Villával megszurkáljuk, és ráöntjük a birshabos tölteléket, elsimítjuk.
  4. A fagyasztóban lévő tésztadarabkát nagy lyukú reszelőn a birshabra reszeljük.
  5. Előmelegített sütőben 200 C fokon körülbelül 25-30 percig sütjük.
  6. Tepsibe hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerinti kockákra vágva szervírozzuk. Esetleg a tetejét meg lehet szórni fahéjas porcukorral.

Töltelék

  1. A birsalmákat alaposan megmossuk, felnegyedeljük, magházukat kivágjuk.
  2. Lábasba tesszük, felöntjük a vízzel, belefacsarjuk a citrom levét, és beledobjuk a kifacsart citromot, a fahéjat, a szegfűszeget is. Lefedve félpuhára főzzük.
  3. Leszűrjük (1,5 dl kompótlevet felfogunk), és hűlni hagyjuk. Meghámozzuk a cikkeket, és falatnyi szeletekre vágjuk.
  4. A szeleteket a margarinon a cukorral egy kissé átforgatjuk (csak addig, amíg a cukor elolvad). A pudingport a kompótlével elkeverjük, a birsalmához öntjük, és besűrítjük. Langyosra hűtjük.
  5. A tojásfehérjét borotvahab keménységűre felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a birsalmát.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 24796
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A klasszikus birsalmás sütemény könnyített változata, ami alatt elsősorban a töltelék állagát értem. A birsalmás süti rajongóinak csak ajánlani tudom.

Hozzávalók

Linzer

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...