Habkönnyű birsalmás pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katica
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
Linzer
-
50g finomliszt182 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
33g margarin239 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
Töltelék
-
50g birsalma17 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
83g víz0 kcal
-
14 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
5g margarin36 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g tojásfehérje7 kcal
Összesen
685
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
Linzer
-
300g finomliszt1092 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
Töltelék
-
300g birsalma104 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
500g víz0 kcal
-
86 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
0g só0 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
Összesen
4124
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
Linzer
-
16.8g finomliszt61 kcal
-
5.6g porcukor22 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
11.2g margarin80 kcal
-
2.2g tojássárgája7 kcal
Töltelék
-
16.8g birsalma6 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
2.2g citromlé0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
28g víz0 kcal
-
1.3g vaníliás pudingpor5 kcal
-
8.4g cukor32 kcal
-
1.7g margarin12 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.5g tojásfehérje2 kcal
Összesen
229
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 33.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 377.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 144.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 340 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 319 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 240 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
685
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 47.5 g
Zsír
-
Összesen 199.7 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 59 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2262.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 542 mg
-
Nátrium 1290 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 545.7 g
-
Cukor 263 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 866.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2040 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 215 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 392 mg
-
Retinol - A vitamin: 1915 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1439 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 500 micro
Összesen
4124
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
229
kcal
Hozzávalók
Linzer
-
2 kk szódabikarbóna
-
1 csipet só
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
20 dkg margarin
Töltelék
-
fahéjrúd ízlés szerint
-
szegfűszeg ízlés szerint
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
0.5 l víz
-
0.5 tasak vaníliás pudingpor
-
3 dkg margarin
-
1 csipet só
-
2 db tojásfehérje
Elkészítés
Linzer
- A tésztához összekeverjük a szitált lisztet, a sót, a cukrokat, a szódabikarbónát és a citromhéjat. A margarint elmorzsoljuk benne, és a tojások sárgájával összegyúrjuk. Igyekezzünk gyorsan dolgozni, hogy ne nagyon melegedjen fel a kezünktől.
- Fél órára a tészta 3/4 részét betesszük a hűtőszekrénybe, a többi részét pedig a fagyasztóba pihenni.
- Egy körülbelül 20×30 cm nagyságú tepsibe beleszabunk egy darab sütőpapírt, majd a tészta 3/4 részét azon nyújtjuk ki. A papírral együtt könnyebb a tésztát a tepsibe emelni. Hagyjunk a tésztára annyit, hogy egy kis pereme is legyen. Villával megszurkáljuk, és ráöntjük a birshabos tölteléket, elsimítjuk.
- A fagyasztóban lévő tésztadarabkát nagy lyukú reszelőn a birshabra reszeljük.
- Előmelegített sütőben 200 C fokon körülbelül 25-30 percig sütjük.
- Tepsibe hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerinti kockákra vágva szervírozzuk. Esetleg a tetejét meg lehet szórni fahéjas porcukorral.
Töltelék
- A birsalmákat alaposan megmossuk, felnegyedeljük, magházukat kivágjuk.
- Lábasba tesszük, felöntjük a vízzel, belefacsarjuk a citrom levét, és beledobjuk a kifacsart citromot, a fahéjat, a szegfűszeget is. Lefedve félpuhára főzzük.
- Leszűrjük (1,5 dl kompótlevet felfogunk), és hűlni hagyjuk. Meghámozzuk a cikkeket, és falatnyi szeletekre vágjuk.
- A szeleteket a margarinon a cukorral egy kissé átforgatjuk (csak addig, amíg a cukor elolvad). A pudingport a kompótlével elkeverjük, a birsalmához öntjük, és besűrítjük. Langyosra hűtjük.
- A tojásfehérjét borotvahab keménységűre felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a birsalmát.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20×30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 144
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 49
- Össznézettség: 24796
- Feltöltés dátuma: 2015. október 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katica
169 recept
A klasszikus birsalmás sütemény könnyített változata, ami alatt elsősorban a töltelék állagát értem. A birsalmás süti rajongóinak csak ajánlani tudom.