r
Nosalty Logó

Gyümölcsös tejföltorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Risi
Gyümölcsös tejföltorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Krém

Tetejére

Összesen 210 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Krém

Tetejére

Összesen 2505 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Krém

Tetejére

Összesen 167 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 210 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69 g

Zsír

  • Összesen
    124.1 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5994.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1679 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    2354 mg
  • Nátrium
    1624 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    281.9 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    629.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    1087 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1087 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1737 micro
Összesen 2505 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krém

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához a 7 db tojássárgáját habosra keverjük a 7 ek cukorral. Az 5 ek lisztet, a 2 ek kakaóport és az 1 cs sütőport elkeverjük, és hozzáadjuk a habosra kikevert tojássárgájához. Beletesszük a citrom levét is, és jól összekeverjük.
  2. Végül óvatosan belekeverjük a kemény habbá felvert tojásfehérjét.
  3. Kivajazott, kilisztezett tortaformába(24 cm) vagy tepsibe(30x25 cm) öntjük, és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Krém

  1. A citrom héját, a 3 pohár tejfölt, a 4 ek cukrot s a vaníliás cukrot habosra keverjük.
  2. 1 dl tejben 2 evőkanál zselatint pezsgésig főzzünk.
  3. A tejfölösés a zselatinos keveréketturmixban összekeverjük. Állni hagyjuk, hogy dermedjen kicsit. (Hűtőbe is berakhatjuk.)
  4. A kihűlt tésztát a tojás nagyságától függően kettőbe vagy háromba vágjuk (ha nem tortának, hanem sütinek készítjük, akkor kettőbe vágjuk), és a tejfölös krémmel megkenjük, s a tetejét is.

Tetejére

  1. Rászórjuk a gyümölcsöt a tetejére. A hozzáillő gyümölcskocsonyát leírás szerint elkészítjük, és ha már félig megdermedt, ráöntjük a torta/sütemény tetejére, és hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 32 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12727
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 14.

Ajánló

Nem túl édes, könnyű elkészíteni. Süteménynek és tortának is megsüthető, akár alkalomra is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Több, mint 15 évvel ezelőtt találtam ezt a receptet egy újságban, azóta az egyik kedvencünk. Süteménynek többször készítettem már el, mint tortának, mert szerintem úgy kiadósabb.:-)

Hozzávalók

Tésztához

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...