Gyümölcsös krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
piskóta
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
12 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
krém
-
37g tojás46 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
13 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
67g tej37 kcal
-
10 kcal
-
83g tehéntúró123 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
6 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
167g eper50 kcal
összeállítás
Összesen
937
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
71 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
krém
-
220g tojás277 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
400g tej224 kcal
-
57 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
1000g eper301 kcal
összeállítás
Összesen
5619
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
piskóta
-
10.2g tojás13 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
krém
-
6.8g tojás9 kcal
-
6.2g cukor24 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
12.4g tej7 kcal
-
0.5g étkezési keményítő2 kcal
-
15.5g tehéntúró23 kcal
-
4.6g porcukor18 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
6.2g vaj44 kcal
-
31g eper9 kcal
összeállítás
Összesen
173
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.7 g
Zsír
-
Összesen 43.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 372 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1255.5 g
-
Cink 218 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 225 mg
-
Vas 169 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 386 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.5 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 271.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 359 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 254 mg
-
Retinol - A vitamin: 353 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 450 micro
Összesen
937
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 172.2 g
Zsír
-
Összesen 263.2 g
-
Telített zsírsav 141 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 2230 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7532.7 g
-
Cink 1309 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 1351 mg
-
Vas 1014 mg
-
Magnézium 239 mg
-
Foszfor 2313 mg
-
Nátrium 1017 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 45 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 644.8 g
-
Cukor 518 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1627.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2152 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 557 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 603 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 488 micro
-
Kolin: 1525 mg
-
Retinol - A vitamin: 2116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 382 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2699 micro
Összesen
5619
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233.5 g
-
Cink 41 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 19 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
173
kcal
Hozzávalók
piskóta
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
1 ek napraforgó olaj
-
6 evőkanál finomliszt
krém
-
4 db tojás
-
20 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 púpozott ek finomliszt
-
4 dl tej
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
50 dkg tehéntúró
-
15 dkg porcukor
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg vaj
-
1 kg eper
összeállítás
Elkészítés
piskóta
- A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és az olajat.
- A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített, 180°C-os sütőbe rakjuk, és megsütjük.
krém
- A tojást, a cukrokat, a lisztet, tejet és a keményítőt csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni, ha kész.
- Közben a túrót kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a citromhéjjal.
- Ha a vaníliakrém langyosra hűlt, belekeverjük a vajat, és kikeverjük a túróval. Hűtőbe rakjuk, míg ki nem hűl.
összeállítás
- Ha a piskóta és a krém is kihűlt, a piskótát félbevágjuk, és rákenjük a krém felét. A krémre rárakjuk az eper felét jó sűrűn, és rákenjük a krém másik felét, a krémre rárakjuk a piskóta másik felét. A süti tetejét kirakjuk az eper másik felével.
- Ha kész legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek, de akkor a legfinomabb, ha legalább egy éjszakán át pihen.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1582
- Feltöltés dátuma: 2017. június 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Mi eperrel szoktuk csinálni, de most mangóval is kipróbáltuk. :)