r
Nosalty Logó

Gyümölcsös-darás rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyümölcsös-darás rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 909 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 5443 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.6 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 909 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    110.4 g

Zsír

  • Összesen
    223.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    859 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4605.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    1256 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    2032 mg
  • Nátrium
    923 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    753.7 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    834.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    694 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    456 micro
  • Kolin:
    686 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2138 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1182 micro
Összesen 5443 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat (acukrot, a búzadarát, az olajat a 140 g-os kefires pohárral mérjük ki) a tejföl és az 1 db sárgája kivételével összekeverjük. Ez lesz a töltelék.
  2. Egy nagyméretű tepsit vékonyan kikenünk olajjal, majd belefektetünk 2 db réteslapot. Ráöntjük a töltelék felét, megszórjuk gyümölccsel, majd ráhelyezünk két réteslapot. Erre jöhet a töltelék másik fele, majd ismét a gyümölcs. Befedjük az utolsó két réteslappal.
  3. A négy evőkanál tejfölben elkeverjük a tojássárgáját, és megkenjük vele a rétes tetejét.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 203
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 13461
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon egyszerűen elkészíthető, finom étel. Akár második fogásként kiadós leves mellé, akár vacsorára, de még desszertnek is ajánlom. Szezontól függően, bármilyen gyümölcs mehet bele. Én már készítettem almával, körtével, cseresznyével, meggyel, szilvával és eperrel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...