Gyümölcshabcsókos mákos pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
33g finomliszt121 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
3g tejföl7 kcal
Töltelék
Tetejére
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
0g porcukor1 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
3 kcal
-
25g feketeribizli15 kcal
Összesen
690
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
200g finomliszt728 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
20g tejföl40 kcal
Töltelék
Tetejére
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
19 kcal
-
150g feketeribizli93 kcal
Összesen
4152
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
15.4g finomliszt56 kcal
-
11.5g vaj83 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
1.5g tejföl3 kcal
Töltelék
Tetejére
-
12.3g tojásfehérje6 kcal
-
15.4g cukor59 kcal
-
0.2g porcukor1 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
-
0.4g étkezési keményítő1 kcal
-
11.5g feketeribizli7 kcal
Összesen
318
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 37.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1169 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 547 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 379 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.5 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 60.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 197 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
690
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.8 g
Zsír
-
Összesen 225.1 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 768 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7013.7 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 3280 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 799 mg
-
Foszfor 2275 mg
-
Nátrium 444 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 465.2 g
-
Cukor 233 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 364 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1221 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 271 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 288 micro
-
Kolin: 401 mg
-
Retinol - A vitamin: 1179 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 277 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 476 micro
Összesen
4152
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 538.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 252 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 28 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
318
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
20 dkg finomliszt
-
15 dkg vaj
-
1 ek porcukor
-
2 db tojássárgája
-
1 ek tejföl
Töltelék
Tetejére
-
4 db tojásfehérje
-
20 dkg cukor
-
1 teáskanál porcukor
-
1 ek citromlé
-
0.5 csapott ek étkezési keményítő
-
15 dkg feketeribizli
Elkészítés
Tészta
- A lisztet összedörzsöljük a vajjal, majd hozzáadva a porcukrot, a tojások sárgáját és a tejfölt lágy tésztává dolgozzuk össze. Félretesszük, amíg elkészítjük a mák-tölteléket.
- Egy kisebb tepsit (nálam 32x20 cm) kibélelünk sütőpapírral. Ebbe lisztezett kézzel egyenletesen belenyomkodjuk a lágy tésztát. Villával megszurkáljuk és előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük. 13-16 perc alatt halvány barnára sütjük. Majd kivesszük a sütőből és rákenjük a mák tölteléket. Visszatesszük a sütőbe még 10-13 percre. Ezután a tepsit kivesszük és félretesszük hűlni.
Töltelék
- A darált mákot folytonos kevergetés mellett felfőzzük a cukorral és a tejjel. Kihűtjük. Ha látjuk, hogy nagyon megszilárdult a mák, egy kevéske tejet még öntsünk hozzá.
Tetejére
- A leszemezett megmosott, lecsepegtetett fekete ribizlit egy méretes lábaskában villával kicsit szétnyomkodjuk és a tűzön kevergetve addig hevítjük, amíg gyönyörű színe nem lesz. Ezután félretesszük.
- A tojások fehérjét elkeverjük a cukorral és vízgőz felett kevergetve jó forróra „csípősre” hevítjük. Ezután kézi robotgép legmagasabb fokozatával kemény habbá verjük, miközben beletesszük a porcukrot és a citromlevet is. A habba belekeverjük a keményítőt, és a meleg gyümölcspépet.
- A gyümölcsös habot egyenletesen eloszlatjuk a mák töltelék tetején. A tepsit visszatesszük a sütőbe és 50 C-on 4-5 órát szárítjuk. Ha van, alkalmazzuk a légkeveréses funkciót.
- A ropogós habcsók tetejű süteményünket a sütőpapír segítségével kiemeljük a tepsiből és nagyobb kockákra vágva kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 100 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 330 perc
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 425
- Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lizinka_
601 recept