r
Nosalty Logó

Gyors túrós-gyümölcsös sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Eda
Gyors túrós-gyümölcsös sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 476 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3811 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 215 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    676 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 476 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.8 g

Zsír

  • Összesen
    135.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5407.7 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1093 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1945 mg
  • Nátrium
    839 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    554 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    892.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    575 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3475 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1168 micro
Összesen 3811 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.5 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük (sorrend nem fontos), simára keverjük, majd egy kiolajozott, közepes méretű tepsibe öntjük.
  2. A túrót összekeverjük a cukrokkal, citromhéjjal és rámorzsoljuk a tészta tetejére.
  3. A tetejére egyenletesen eloszlatjuk a gyümölcsöket.
  4. Tűpróbáig (25-30 perc) sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25×38
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 771
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 80002
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs nagy sztorim :) Kolléganőm egy túrós-gyümölcsös süteményt szeretett volna készíteni, így beírta a google-ba ezeket a keresőszavakat. Az első találat ez a süti volt. Megkínált, és nagyon ízlett. (A recept a Mindmegette oldalán található.) Nálunk ha gyorsan kell valami finom sütemény, mindig ez kerül elő. Bármilyen gyümölcs tehető a tetejére, karácsonykor fahéjas alma és dió volt a kiválasztott. Nem csalódtunk. Csináltam már úgy is, hogy étcsokit kevertem a tésztába, és körte került a tetejére. Szóval a variációk sora végtelen. Kezdőknek is sikerélmény az elkészítése. Jó étvágyat.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...