r
Nosalty Logó

Gyors indiai vajas csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Gyors indiai vajas csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 559 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2240 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    937 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 559 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.6 g

Zsír

  • Összesen
    186.1 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    785 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2627.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1215 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1348.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1421 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1076 micro
  • α-karotin
    730 micro
  • β-karotin
    3748 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    1416 micro
Összesen 2240 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1042 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombot kicsontozzuk, és falatnyi darabokra vágjuk (készülhet mellel, de szerintem a comb nem szárad ki annyira. Vagy eleve filézett combbal).
  2. A salottát, a fokhagymát és a gyömbért nagyon finomra vágjuk.
  3. A fűszereket mozsárban megőröljük. A paradicsomokat a tetejükön x alakban bemetsszük, és 1 percre lobogó forró vízbe tesszük.
  4. Ha kész, könnyedén lehúzzuk a héjukat.
  5. Egy nagyobb serpenyőben felmelegítünk a ghee-t, és rátesszük a salottát. Közepes lángon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a gyömbért és a fokhagymát, 1-2 percig sütjük. Mehet rá az összes fűszer és a citrom leve és a vaj újabb 1-2 percre.
  6. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomokat, és kb. 20 percig rotyogtatjuk. Adhatunk hozzá egy pici vizet is.
  7. Közben egy másik lábosban felmelegítjük a maradék olajat, és a legnagyobb lángon hirtelen megpirítjuk a csirkehúst, hogy kicsit barnás pirult legyen, de ne főjön meg, majd elzárjuk a gázt.
  8. 20 perc múlva villával szétnyomkodjuk a paradicsomot (ha még nem lenne szétfőve). Hozzáadjuk a joghurtot és a tejszínt, elkeverjük, és egyet rottyantunk rajta, majd elzárjuk a gázt.
  9. A szaftból kiveszünk pár kanálnyit, és 10-15 perc alatt megfőzzük benne a húst. Újra meggyújtjuk a gázt a szaft alatt, visszatesszük a csirkét, jól összeforgatjuk, és megszórjuk aprított korianderrel.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 560
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 33556
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 19.

Ajánló

Naan-al tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kedvenc indiaiak által kitalált, Brit Birodalom által terjesztett curry-m leggyorsabb módja. A gyorsaságot úgy értem, hogy nem szükséges a húst pácolni, a sütési módszerrel majdnem tökéletes az eredmény. Ha valaki nem akar a paradicsommal pepecselni, használhat helyette másfél deci paradicsompasztát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...