Gyors indiai vajas csirke
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
7g ghee50 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
125g csirke felsőcomb235 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
1g garam masala0 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
1g görögszéna2 kcal
-
2g koriander0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
Összesen
559
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
28g ghee201 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
500g csirke felsőcomb939 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
5g garam masala0 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
720g paradicsom130 kcal
-
2g görögszéna6 kcal
-
8g koriander2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
Összesen
2240
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1.6g ghee11 kcal
-
1.6g vaj11 kcal
-
28.1g csirke felsőcomb53 kcal
-
3.2g salottahagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.7g gyömbér1 kcal
-
0.3g garam masala0 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
11.3g joghurt7 kcal
-
11.3g habtejszín33 kcal
-
40.5g paradicsom7 kcal
-
0.1g görögszéna0 kcal
-
0.4g koriander0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
Összesen
125
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.7 g
Zsír
-
Összesen 46.5 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 657 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 304 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 337.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 355 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 269 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 937 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 354 micro
Összesen
559
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.6 g
Zsír
-
Összesen 186.1 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 785 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2627.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 530 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 218 mg
-
Foszfor 1215 mg
-
Nátrium 559 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.5 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1348.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1421 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 329 mg
-
Retinol - A vitamin: 1076 micro
-
α-karotin 730 micro
-
β-karotin 3748 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 18526 micro
-
Lut-zea 1416 micro
Összesen
2240
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 211 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1042 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
-
2 ek vaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 cm gyömbér
-
2 ek citromlé
-
2 dl joghurt
-
200 ml habtejszín
-
4 nagy db paradicsom
-
1 kk görögszéna
-
0.3 csokor koriander
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál római kömény
Elkészítés
- A csirkecombot kicsontozzuk, és falatnyi darabokra vágjuk (készülhet mellel, de szerintem a comb nem szárad ki annyira. Vagy eleve filézett combbal).
- A salottát, a fokhagymát és a gyömbért nagyon finomra vágjuk.
- A fűszereket mozsárban megőröljük. A paradicsomokat a tetejükön x alakban bemetsszük, és 1 percre lobogó forró vízbe tesszük.
- Ha kész, könnyedén lehúzzuk a héjukat.
- Egy nagyobb serpenyőben felmelegítünk a ghee-t, és rátesszük a salottát. Közepes lángon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a gyömbért és a fokhagymát, 1-2 percig sütjük. Mehet rá az összes fűszer és a citrom leve és a vaj újabb 1-2 percre.
- Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomokat, és kb. 20 percig rotyogtatjuk. Adhatunk hozzá egy pici vizet is.
- Közben egy másik lábosban felmelegítjük a maradék olajat, és a legnagyobb lángon hirtelen megpirítjuk a csirkehúst, hogy kicsit barnás pirult legyen, de ne főjön meg, majd elzárjuk a gázt.
- 20 perc múlva villával szétnyomkodjuk a paradicsomot (ha még nem lenne szétfőve). Hozzáadjuk a joghurtot és a tejszínt, elkeverjük, és egyet rottyantunk rajta, majd elzárjuk a gázt.
- A szaftból kiveszünk pár kanálnyit, és 10-15 perc alatt megfőzzük benne a húst. Újra meggyújtjuk a gázt a szaft alatt, visszatesszük a csirkét, jól összeforgatjuk, és megszórjuk aprított korianderrel.
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 560
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 33507
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 19.
Ajánló
Naan-al tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
A kedvenc indiaiak által kitalált, Brit Birodalom által terjesztett curry-m leggyorsabb módja. A gyorsaságot úgy értem, hogy nem szükséges a húst pácolni, a sütési módszerrel majdnem tökéletes az eredmény. Ha valaki nem akar a paradicsommal pepecselni, használhat helyette másfél deci paradicsompasztát.