r
Nosalty Logó

Gyors gyümölcsös torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zsanna
Gyors gyümölcsös torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

294
Kalória
6.4g
Fehérje
41.6g
Szénhidrátok
11.4g
Zsír
66.5g
Víz
111g
Koleszterin
2.3g
Rost
21g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 3515 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 191 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    136.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6012.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1660 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    2251 mg
  • Nátrium
    1599 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499.5 g
  • Cukor
    252 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    797.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    1060 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1476 micro
Összesen 3515 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 191 kcal

Elkészítés

A sütőforma előkészítéséhez

  1. Először elkészítjük a tésztát a következők szerint: a cukrot habosra keverjük a tojássárgákkal. Apránként hozzáadjuk az olajat, valamint a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjéket.
  2. A masszát kizsírozott és lisztezett csatos tortaformába töltjük, és tűpróbáig sütjük.
  3. Míg a tészta sül, a krémmel bíbelődünk: A pudingot a tasakon leírtak szerint elkészítjük, de 3 dl tejet és ½ dl fehérbort használunk hozzá.A kész krémet egy kissé hűlni hagyjuk.
  4. Miután az elkészült piskótalap kihűlt, vízszintesen kettévágjuk és ismét köré igazítjuk a csatos tortaforma oldalát.
  5. Az alsó tésztalapot először lekváttal kenjük meg, majd a krém fele következik.
  6. Ráigazítjuk a második tésztalapot és rákenjük a maradék krémet.
  7. A torta tetejét gyümölccsel rakjuk ki és hűtőben pihentetjük.
  8. Néhány óra elteltével óvatosan lehúzzuk róla a tortagyűrűt, és már tálalhatjuk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 195 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

A sógorom nagyon szereti a pudingos édességeket; a legtöbb receptemet már „ellőttem”, ismételni magamat pedig nem szerettem volna a legutóbbi szülinapja alkalmával, így kénytelen voltam valamit gyorsan kitalálni... Így született a régi jó kevert tészta és a borhabtorta krémjének ötvözetéből ez az édesség... Szerencsére sikert aratott, újból el kellett készítenem egy későbbi vendégség során...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Pozsonyi kocka

A mákimádatom szinte határtalan, ezért ezt a finomságot is szoktam készíteni. Ha mákról van szó, nekem jöhet reggel, délben, este, éjjel. Sok év után, lassan már férjem is megszereti ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!