r
Nosalty Logó

Gyors gyümölcsös torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsanna
Gyors gyümölcsös torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
195 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 3515 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 191 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    136.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6012.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1660 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    2251 mg
  • Nátrium
    1599 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499.5 g
  • Cukor
    252 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    797.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    1060 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1476 micro
Összesen 3515 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A sütőforma előkészítéséhez

  1. Először elkészítjük a tésztát a következők szerint: a cukrot habosra keverjük a tojássárgákkal. Apránként hozzáadjuk az olajat, valamint a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjéket.
  2. A masszát kizsírozott és lisztezett csatos tortaformába töltjük, és tűpróbáig sütjük.
  3. Míg a tészta sül, a krémmel bíbelődünk: A pudingot a tasakon leírtak szerint elkészítjük, de 3 dl tejet és ½ dl fehérbort használunk hozzá.A kész krémet egy kissé hűlni hagyjuk.
  4. Miután az elkészült piskótalap kihűlt, vízszintesen kettévágjuk és ismét köré igazítjuk a csatos tortaforma oldalát.
  5. Az alsó tésztalapot először lekváttal kenjük meg, majd a krém fele következik.
  6. Ráigazítjuk a második tésztalapot és rákenjük a maradék krémet.
  7. A torta tetejét gyümölccsel rakjuk ki és hűtőben pihentetjük.
  8. Néhány óra elteltével óvatosan lehúzzuk róla a tortagyűrűt, és már tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 195 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10197
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 06.

Ajánló

Édes fehérbor (pl. Tokaji) kiválóan illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sógorom nagyon szereti a pudingos édességeket; a legtöbb receptemet már „ellőttem”, ismételni magamat pedig nem szerettem volna a legutóbbi szülinapja alkalmával, így kénytelen voltam valamit gyorsan kitalálni... Így született a régi jó kevert tészta és a borhabtorta krémjének ötvözetéből ez az édesség... Szerencsére sikert aratott, újból el kellett készítenem egy későbbi vendégség során...

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...