Gyors gyümölcsös torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsanna
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
195 °C
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
A sütőforma előkészítéséhez
-
1g vaj8 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
A tésztához
-
10g tojássárgája32 kcal
-
8g barna cukor32 kcal
-
59 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
17g tojásfehérje9 kcal
-
6 kcal
A krémhez
Az összeállításhoz
-
17g lekvár/ dzsem46 kcal
-
42g eper13 kcal
Összesen
294
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
A sütőforma előkészítéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A tésztához
-
120g tojássárgája386 kcal
-
100g barna cukor380 kcal
-
80g napraforgó olaj707 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
68 kcal
A krémhez
-
45g pudingpor171 kcal
-
300g tej168 kcal
-
50g édes fehérbor41 kcal
-
20g cukor77 kcal
Az összeállításhoz
-
200g lekvár/ dzsem556 kcal
-
500g eper150 kcal
Összesen
3515
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
A sütőforma előkészítéséhez
-
0.8g vaj5 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
A tésztához
-
6.5g tojássárgája21 kcal
-
5.4g barna cukor21 kcal
-
4.4g napraforgó olaj39 kcal
-
8.2g finomliszt30 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
10.9g tojásfehérje6 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
A krémhez
-
2.5g pudingpor9 kcal
-
16.3g tej9 kcal
-
2.7g édes fehérbor2 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
Az összeállításhoz
-
10.9g lekvár/ dzsem30 kcal
-
27.2g eper8 kcal
Összesen
191
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 501 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
294
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77 g
Zsír
-
Összesen 136.8 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 1332 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6012.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 176 mg
-
Kálcium 1660 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 298 mg
-
Foszfor 2251 mg
-
Nátrium 1599 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 499.5 g
-
Cukor 252 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 797.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 558 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 294 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 372 micro
-
Kolin: 1060 mg
-
Retinol - A vitamin: 539 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1476 micro
Összesen
3515
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 327.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
A sütőforma előkészítéséhez
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
A tésztához
-
6 db tojássárgája
-
10 ek barna cukor
-
10 ek napraforgó olaj
-
10 evőkanál finomliszt
-
1 csipet só
-
1 csomag sütőpor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
3 dl tej
-
0.5 dl édes fehérbor
Az összeállításhoz
Elkészítés
A sütőforma előkészítéséhez
- Először elkészítjük a tésztát a következők szerint: a cukrot habosra keverjük a tojássárgákkal. Apránként hozzáadjuk az olajat, valamint a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjéket.
- A masszát kizsírozott és lisztezett csatos tortaformába töltjük, és tűpróbáig sütjük.
- Míg a tészta sül, a krémmel bíbelődünk: A pudingot a tasakon leírtak szerint elkészítjük, de 3 dl tejet és ½ dl fehérbort használunk hozzá.A kész krémet egy kissé hűlni hagyjuk.
- Miután az elkészült piskótalap kihűlt, vízszintesen kettévágjuk és ismét köré igazítjuk a csatos tortaforma oldalát.
- Az alsó tésztalapot először lekváttal kenjük meg, majd a krém fele következik.
- Ráigazítjuk a második tésztalapot és rákenjük a maradék krémet.
- A torta tetejét gyümölccsel rakjuk ki és hűtőben pihentetjük.
- Néhány óra elteltével óvatosan lehúzzuk róla a tortagyűrűt, és már tálalhatjuk is.
- Sütés hőfoka: 195 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 10197
- Feltöltés dátuma: 2012. június 06.
Ajánló
Édes fehérbor (pl. Tokaji) kiválóan illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Zsanna
46 recept
A sógorom nagyon szereti a pudingos édességeket; a legtöbb receptemet már „ellőttem”, ismételni magamat pedig nem szerettem volna a legutóbbi szülinapja alkalmával, így kénytelen voltam valamit gyorsan kitalálni... Így született a régi jó kevert tészta és a borhabtorta krémjének ötvözetéből ez az édesség... Szerencsére sikert aratott, újból el kellett készítenem egy későbbi vendégség során...