r
Nosalty Logó

Gyermekláncfűleves sajtkoronggal és tojással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
janettaylor
Gyermekláncfűleves sajtkoronggal és tojással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

leves

sajtkorong

373
Kalória
14.6g
Fehérje
13.6g
Szénhidrátok
27.8g
Zsír
127.7g
Víz
290g
Koleszterin
1.2g
Rost
4.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

leves

sajtkorong

Összesen 373 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

leves

sajtkorong

Összesen 1496 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

leves

sajtkorong

Összesen 102 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1537 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    825 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    127.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    927 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2262 micro
Összesen 373 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    111.3 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6147.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1536 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    1102 mg
  • Nátrium
    3299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    510.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1582 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    311 micro
  • K vitamin:
    478 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1259 micro
  • α-karotin
    248 micro
  • β-karotin
    3707 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9049 micro
Összesen 1496 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    623 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

leves

  1. A fél adag vajon megfonnyasztjuk a pitypangadagot (jó alapos mosás után, természetesen), felöntjük az alaplével, és jól kifőzzük a zöld színét. A másik adag vajon megdinszteljük a hagymákat, és hozzátesszük a készülő leveshez. Fűszerezzük ízlés szerint (kurkumával is itt színezzük meg, így nyeri el a világos sárgászöldes színét), majd turmixoljuk, és apró lyukú szűrő segítségével leszűrjük. Félretesszük a levél pestoszerű törmelékét. A levest hígítjuk, amennyiben túl sűrű lenne.
  2. A rizsfőzőkrémhez kimerünk egy keveset a levesünkből, és összekeverjük, majd óvatosan, kevergetés mellett hozzáadjuk a léhez. Továbbá jöhet a kanál citromlé, a forralás és a 4 tojássárgája egészben. A citromleve golyókként egybetartja majd az egyik adag levesbetétünket.

sajtkorong

  1. A másik fele a levesbetéteknek a pestós sajtos korongok.
  2. Ehhez felverjük habosra a tojásfehérjét. Lereszeljük a sajtokat, beletesszük a lisztet és a pitypang törmeléket is, majd jól összedolgozzuk a tojáshabbal.
  3. Az amerikaipalacsinta-sütőt kiolajozzuk, és belehelyezzük a masszát korong formákba. Mindkét felét jól átsütjük.
  4. A zöld krémleves, a sült sajtíz és a tojás mennyei ízorgia a szánkban.
  5. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Zöld és sárga, tavasz és természetesen pitypang. Egyszerűen mesés!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!