r
Nosalty Logó

Gulyásleves pulykahússal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Gulyásleves pulykahússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 993 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 42 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1678.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    1278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    473.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1253 micro
  • β-karotin
    3028 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 249 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6715.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1014 mg
  • Nátrium
    5112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1893.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1223 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    5010 micro
  • β-karotin
    12112 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1288 micro
  • Lut-zea
    598 micro
Összesen 993 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    218 micro
  • β-karotin
    528 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    56 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 42 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst apróra kockázzuk, a paradicsomot és paprikát is apróra vágjuk, a hagymát kifejezetten finomra aprítjuk.
  2. A vöröshagymát kevés zsíron lepirítjuk, majd hozzáadjuk a húst. Ezt fehéredéséig pirítjuk, és hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát és az összezúzott fokhagymát.
  3. 1-2 kk sóval megszórjuk, hozzáadjuk a fűszereket, elkeverjük, majd felöntjük kb. 1 liter vízzel, és ~30-40 percig alacsony lángon, gyöngyöztetve főzzük.
  4. Ekkora a húsnak még nem kell teljesen puhának lennie! Hozzáadjuk a finomra vágott zöldségeket és a kockára vágott burgonyát. Ha a zellert el kívánjuk fogyasztani, vágjuk fel apróra, míg ha csak ízesítésre használjuk, elég két részre szelni. Kóstoljunk, és ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Szükség esetén a vizet pótoljunk.
  5. További 15-20 perc alatt alacsony lángon készre főzzük, a végén távolítsuk el a babérlevelet és a félbevágott zellert.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 63
  • Össznézettség: 22384
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 09.

Ajánló

Csipetkét szaggathatunk bele, kiválóan illik hozzá, gazdagabbá és ízletesebbé teszi a levesünket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minek okán a gulyáslevesnek sincs köze a gulyásokhoz és a marhahúshoz, vettem a bátorságot, és elkészítettem pulykahúsból ezt a remek fogást. A főzés során pulykamedaliont használtam, ami a pulykamell belső, inasabb része. Sok helyen az egész pulykamell kisebb darabokra vágott részeit vagy szeleteket árulnak ilyen néven. Egyikkel sem járunk rosszul. Ha a sertéshúshoz hasonlóan kockázzuk fel, közel azonos végeredményt kapunk, kivéve az eltérő ízvilágot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...