r
Nosalty Logó

Gulyásleves Katharosz konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katharosz
Gulyásleves Katharosz konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Leves

Csipetke

569
Kalória
40.3g
Fehérje
52.1g
Szénhidrátok
22.2g
Zsír
378.2g
Víz
148.1g
Koleszterin
8.1g
Rost
8.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Leves

Csipetke

Összesen 569 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Leves

Csipetke

Összesen 2278 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Leves

Csipetke

Összesen 104 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    944.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    378.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1309 micro
  • β-karotin
    3784 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    744 micro
Összesen 569 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.1 g

Zsír

  • Összesen
    88.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    593 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3777.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    2115 mg
  • Nátrium
    646 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1512.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1589 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    5235 micro
  • β-karotin
    15134 micro
  • β-crypt
    511 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    2977 micro
Összesen 2278 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    239 micro
  • β-karotin
    691 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    235 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

Leves

  1. A húst ízlés szerinti kisebb kockára vágjuk, a hagymát finomra, a hámozott paradicsomot a paprikával együtt kisebb kockára vágjuk, a fokhagymát átpréseljük /reszeljük/, a kétféle répát felkarikázzuk, a zellert és a burgonyát kisebb darabokra vágjuk /tetszés szerint/.
  2. Egy fazékban zsiradékot hevítünk, rátesszük a vöröshagymát, kicsit sózzuk, és kevergetve megfonnyasztjuk.
  3. A tűzről kicsit lehúzzuk, és megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, majd rádobjuk a húst, és fehéredésig kevergetjük.
  4. Közben hozzáadjuk a fokhagymát, paradicsomot, paprikát, fűszerezzük, átforgatjuk, megvárjuk, míg levet ereszt, ekkor felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, lefedjük, és félpuhára főzzük a húst.
  5. Ha a hús kellően puha, hozzáadjuk a zöldségeket, és felöntjük vízzel, újra felforraljuk, ha szükséges utánízesítjük, majd lefedve készre főzzük. A burgonyát egy kicsit később tesszük bele, nehogy szétfőljön.
  6. Közben a lisztből, tojásból, sóból elkészítjük a csipetkét, kicsit keményebb állagú tésztát készítünk, majd letakarjuk, hogy ne száradjon ki, amíg elkészül a leves.
  7. A kész levesbe belefőzzük az apróra csipkedett tésztát, átkeverjük, pár perc főzés után készen is van. Én általában kuktában vagy bográcsban szoktam készíteni, és persze marhából az igazi, de így is nagyon finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 80 perc
  • Főzés módja: bográcsos

Finom tartalmas egytálétel, e mellé elég egy vargabéles, palacsinta, stb.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!