Gulyásleves Katharosz konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
Leves
-
150g sertéshús249 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
50g zöldpaprika8 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
6 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
Csipetke
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
Összesen
569
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
Leves
-
600g sertéshús996 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
23 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
5g paprikakrém0 kcal
Csipetke
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
Összesen
2278
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
Leves
-
27.4g sertéshús45 kcal
-
8.2g vöröshagyma3 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
9.1g paradicsom2 kcal
-
9.1g zöldpaprika1 kcal
-
7.3g sárgarépa3 kcal
-
8.2g fehérrépa5 kcal
-
7.3g zeller3 kcal
-
13.7g burgonya8 kcal
-
1.4g sertészsír12 kcal
-
0.4g fűszerpaprika1 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.2g paprikakrém0 kcal
Csipetke
-
2.5g tojás3 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.6g finomliszt17 kcal
Összesen
104
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.3 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 944.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 529 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 378.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 397 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 1309 micro
-
β-karotin 3784 micro
-
β-crypt 128 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 744 micro
Összesen
569
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 161.1 g
Zsír
-
Összesen 88.9 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 593 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3777.7 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 215 mg
-
Kálcium 384 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 384 mg
-
Foszfor 2115 mg
-
Nátrium 646 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 208.4 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1512.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1589 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 265 mg
-
D vitamin: 196 micro
-
K vitamin: 150 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 305 micro
-
Kolin: 602 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 5235 micro
-
β-karotin 15134 micro
-
β-crypt 511 micro
-
Likopin 5147 micro
-
Lut-zea 2977 micro
Összesen
2278
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 239 micro
-
β-karotin 691 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 235 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
Leves
-
2 közepes db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db paradicsom
-
2 közepes db zöldpaprika
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
2 ek fűszerpaprika
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
Csipetke
Elkészítés
Leves
- A húst ízlés szerinti kisebb kockára vágjuk, a hagymát finomra, a hámozott paradicsomot a paprikával együtt kisebb kockára vágjuk, a fokhagymát átpréseljük /reszeljük/, a kétféle répát felkarikázzuk, a zellert és a burgonyát kisebb darabokra vágjuk /tetszés szerint/.
- Egy fazékban zsiradékot hevítünk, rátesszük a vöröshagymát, kicsit sózzuk, és kevergetve megfonnyasztjuk.
- A tűzről kicsit lehúzzuk, és megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, majd rádobjuk a húst, és fehéredésig kevergetjük.
- Közben hozzáadjuk a fokhagymát, paradicsomot, paprikát, fűszerezzük, átforgatjuk, megvárjuk, míg levet ereszt, ekkor felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, lefedjük, és félpuhára főzzük a húst.
- Ha a hús kellően puha, hozzáadjuk a zöldségeket, és felöntjük vízzel, újra felforraljuk, ha szükséges utánízesítjük, majd lefedve készre főzzük. A burgonyát egy kicsit később tesszük bele, nehogy szétfőljön.
- Közben a lisztből, tojásból, sóból elkészítjük a csipetkét, kicsit keményebb állagú tésztát készítünk, majd letakarjuk, hogy ne száradjon ki, amíg elkészül a leves.
- A kész levesbe belefőzzük az apróra csipkedett tésztát, átkeverjük, pár perc főzés után készen is van. Én általában kuktában vagy bográcsban szoktam készíteni, és persze marhából az igazi, de így is nagyon finom.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7138
- Feltöltés dátuma: 2013. május 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Finom tartalmas egytálétel, e mellé elég egy vargabéles, palacsinta, stb.