Gulyásleves 7. - Wohner módra
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
125g marhalábszár160 kcal
-
68g fehérrépa43 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
35 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
500g víz0 kcal
A burgonyagombóchoz
-
100g burgonya58 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
A töltelékhez
-
50g marhahús71 kcal
-
18 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
469
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
500g marhalábszár640 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
2000g víz0 kcal
A burgonyagombóchoz
-
400g burgonya231 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
A töltelékhez
-
200g marhahús284 kcal
-
71 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1876
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
13.1g marhalábszár17 kcal
-
7.1g fehérrépa5 kcal
-
4.2g sárgarépa2 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
52.4g víz0 kcal
A burgonyagombóchoz
-
10.5g burgonya6 kcal
-
1.4g tojás2 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
A töltelékhez
-
5.2g marhahús7 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
51
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 43 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 924.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 498 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 809.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 317 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 2951 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 161 micro
Összesen
469
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 172.1 g
Zsír
-
Összesen 68.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 497 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3699 g
-
Cink 46 mg
-
Szelén 181 mg
-
Kálcium 403 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 317 mg
-
Foszfor 1991 mg
-
Nátrium 734 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.3 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 3238.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1266 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 26 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 119 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 337 micro
-
Kolin: 378 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11802 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 645 micro
Összesen
1876
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 96.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 84.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 130 micro
-
β-karotin 309 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
51
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
50 dkg marhalábszár
-
3 db fehérrépa
-
2 db sárgarépa
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
babérlevél ízlés szerint
-
köménymag ízlés szerint
-
2 l víz
A burgonyagombóchoz
-
1 db tojás
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
Elkészítés
A leveshez
- Elkészitjük a gulyáslevest. Az olajon a hagymát megdinszteljük, megszórjuk köménymaggal, majd pirospaprikával.
- Rátesszük a kockára vágott lábszárat, felöntjük vízzel, beletesszük a babérlevelet, majd félpuhára főzzük a húst.
- Hozzáadjuk a karikára vágott zöldséget.
- Elkészítjük a tölteléket. A főtt marhahúst ledaráljuk, rátesszük az olajon megdinsztelt hagymára, majd sózzuk-borsozzuk.
- Kevés vizzel felengedjük, és addig főzzük, míg a víz teljesen elpárolgott. Egy sűrű masszát kell így kapnunk.
- A burgonyagombóchoz a hozzávalókból tésztát gyúrunk. 1/2 cm vastagra nyújtjuk, négyszögletű lapokra vágjuk.
- Mindegyik közepébe teszünk a húsmasszánkból. Gombócokat formálunk belőle, és a gulyáslevesben főzzük meg.
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 16380
- Feltöltés dátuma: 2011. április 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a levest akkor szoktam készíteni, ha a marhahúslevesből megmarad a főtt hús.