r
Nosalty Logó

Grízes sütemény fényes mézes dióval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Grízes sütemény fényes mézes dióval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 796 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 6372 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 363 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 796 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.1 g

Zsír

  • Összesen
    399.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    133 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4806.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    988 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    550 mg
  • Foszfor
    2308 mg
  • Nátrium
    761 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    619.7 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    700 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    550 micro
  • Kolin:
    873 mg
  • Retinol - A vitamin:
    690 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1284 micro
Összesen 6372 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját elkeverjük a xukor zéróval, tejföllel és olajjal.
  3. A fehérjét kemény habbá verjük.
  4. A száraz hozzávalókat kimérjük, elkeverjük, majd a tejfölös masszához adjuk, és simára keverjük.
  5. Beleforgatjuk a tojáshabot, majd a tésztát az olajjal kikent, liszttel kiszórt tepsibe öntjük. Kicsit megütögetjük, hogy ne legyenek benne nagy buborékok.
  6. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróba). A sütőből kivéve fél órát pihentetjük.
  7. Ha a tészta eleget pihent, elkészítjük a mézes diót. Egy serpenyőt felhevítünk, beleszórjuk a diót, és addig pirítjuk közepes lángon, míg illatozni nem kezd (vigyázzunk, nehogy megégjen). Ráöntjük a mézet, a citromlevet, és addig forraljuk, míg szirupos nem lesz.
  8. A tésztát egy vékony pengéjű hegyes késsel megszurkáljuk, majd rákanalazzuk a mézes diót, és szépen elosztjuk a sütemény tetején. A mézes-citromos szirup így szépen beszívódik a tésztába. Negyed óra pihentetés után szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 324
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 24093
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti recept Jamie Oliver egyik szakácskönyvéből származik. Ott görög joghurttal, pisztáciával és cukorral (mennyiségre is több) készül. Imádjuk a pisztáciát, de sajnos ahol jártam, ott nem találtam olyat, ami nincs sózva. Így hát mit volt mit tenni, a sósat elropogtattuk, a sütire pedig dió került. Eredetileg a tálaláskor görög joghurtot és friss gyümölcsöt adnak mellé. Ez most elmaradt... Majd nyáron. Ha már lesz eper vagy őszibarack... :) Első olvasásra igen meglepett az olívaolaj mennyisége, de tényleg kell bele. A citromos mézes sziruptól a süti eléggé krémes lesz, de pihentetés után jól szeletelhető. További képek a blogomon.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...